Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Spannende situatie, maar achteraf een goed verhaal

Door: Pauline van der Waal

Achteraf konden ze er waarschijnljk wel om lachen, maar een jong stel uit Oss beleefde een paar hachelijke uurtjes. De twee logeerden op een vakantiepark bij het Harderbos in het Flevolandse Biddinghuizen. Aan het einde van de middag besloten ze naar het nabijgelegen pannenkoekenhuis te wandelen. Op de terugweg werd de weg echter versperd door een kudde Schotse Hooglanders. Omdat de koeien ook kalfjes hadden besloten de twee de kudde niet te passeren. Helaas bleven de runderen lekker op hun plek!

Politie bellen

Ze wachtten en wachtten tot de Hooglanders vanzelf een stukje verderop zouden gaan grazen, maar helaas. Toen het donker werd zag het er nog steeds niet naar uit dat het stel naar hun vakantieadres terug kon. Zij besloten daarop de politie te bellen. Die schoot de onfortuinlijke wandelaars te hulp door de runderen met de auto op te drijven. Als kers op de taart werd het stel ook nog eens met de politieauto thuis gebracht. Eind goed al goed!

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer