Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Hoogtemeters maken op de Duitse Eifelsteig

Door Marloes van Pareren

Yes! Reporter Manja Herrebrugh en ikzelf hebben het volbracht! Voor Top Trails of Germany liepen we bijna vijftig kilometer van de Duitse Eifelsteig. We wandelden over hoge kliffen, door groene dalen en passeerden dorpjes met wit-gepleisterde huizen. We zwommen in een uitgebluste vulkaan en sliepen in een hooischuur. Wat een ervaring was het!

We kunnen dan ook niet wachten om deze prachtige tocht met jullie te delen. Daarom hebben we alvast een korte film gemaakt. Veel plezier met kijken!

De Eifelsteig is een 313 km lange tocht die loopt tussen het Duitse Aken en Trier. Wij liepen de etappes 10 en 11: van Gerolstein naar Manderscheid. Gerolstein ligt op 3,5 uur rijden van Utrecht. Ook zin om de benen te strekken in dit prachtige gebied? Je vindt alle informatie op de website van Top Trails of Germany.


Lees ook over Top Trails of Germany op Mountainreporters.com


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer