Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Elk jaar kunnen lezers van het Duitse Wandermagazin de wandelroute van het jaar kiezen. Dit jaar hebben meer dan 39.000 lezers hun stem uitgebracht en de wandelroute Dör’t Moor is uitgeroepen tot mooiste dagwandeling van Duitsland. Het komt niet vaak voor dat een vlakke wandeling de begeerde prijs in ontvangst mag nemen. Dör’t Moor is Platduits voor door het veen. De 10,3 km lange route is één van vierentwintig Nordpfade in het district Rotenburg (Wümme) en voert door een van de beste bewaarde veengebieden van Nedersaksen.


Deze week is ook de nieuwe brochure Actief door Nedersaksen gepubliceerd. Je vind hierin vele tips voor wandel- en fietsroutes en andere sportieve activiteiten De deelstaat Nedersaksen grenst direct aan Nederland.


Wandelen in de Harz © TMN – Markus Tiemann

Maar ook bos en hei kom je op deze gezinsvriendelijke wandeling tegen. Naast allerlei doestations waar kinderen van alles over de natuur kunnen ontdekken, is er een uitkijktoren met een geweldig uitzicht over een vennetje. De Große Bullensee is ideaal voor een verfrissende duik.

QR-codes

Of je nu van wandelen of fietsen houdt, of liever op het water bent in een kano of op een SUP board, de nieuwe brochure staat boordevol inspiratie. Naast prachtige foto’s van de fraaie en veelzijdige landschappen is er een overzicht van meerdaagse fiets- en wandelroutes en een aantal mooie dagwandelingen.

Wandelroute Dör`t Moor – veenidylle ©TouROW, Karl-Georg Müller alias _der Schlenderer_

Deze staan ook ingetekend op de handige overzichtskaart. Met behulp van QR-codes kun je snel meer informatie vinden op de Nederlandstalige website.

Beschermde dieren- en plantenwereld

De variatie aan landschappen in Nedersaksen is groot; bijna een derde van de deelstaat is erkend als nationaal natuurlandschap. Deze beschermde dieren- en plantenwereld kan het beste te voet worden ontdekt.

Dör t Moor uitkijktoren © Stadt Rotenburg

Van een wandeling over het wad aan de Noordzeekust, over de glooiende heide in de Lüneburger Heide tot klimmen over smalle bospaadjes met als beloning een adembenemend uitzicht in de Harz of het Weserbergland. Hier vindt iedereen een passende wandelbelevenis.

Smokkelpaden, kuuroorden en rattenvangers

Nedersaksen staat niet voor niets in de top drie van populairste deelstaten voor fietsvakanties in Duitsland. In de brochure staan 34 meerdaagse fietsroutes. Natuurlijk de populaire Weser-Radweg, die vriendelijke vakwerkstadjes zoals Hann.

Fietsen langs de Weser © TMN – Markus Tiemann

Münden en rattenvangerstad Hamelen verbindt met de Noordzee bij Cuxhaven. Op de Grenzgängerroute Teuto-Ems volg je oude smokkelpaden en passeer je veertien keer historische en nog bestaande grenzen met de deelstaat Noordrijn-Westfalen en kom je door kuuroorden met heilzaam zout water.

Meer info vind je op vakantieland-nedersaksen.nl. Hier kun je ook de eerder genoemde brochure bestellen.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer