Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Elk jaar kunnen lezers van het Duitse Wandermagazin de wandelroute van het jaar kiezen. Dit jaar hebben meer dan 39.000 lezers hun stem uitgebracht en de wandelroute Dör’t Moor is uitgeroepen tot mooiste dagwandeling van Duitsland. Het komt niet vaak voor dat een vlakke wandeling de begeerde prijs in ontvangst mag nemen. Dör’t Moor is Platduits voor door het veen. De 10,3 km lange route is één van vierentwintig Nordpfade in het district Rotenburg (Wümme) en voert door een van de beste bewaarde veengebieden van Nedersaksen.


Deze week is ook de nieuwe brochure Actief door Nedersaksen gepubliceerd. Je vind hierin vele tips voor wandel- en fietsroutes en andere sportieve activiteiten De deelstaat Nedersaksen grenst direct aan Nederland.


Wandelen in de Harz © TMN – Markus Tiemann

Maar ook bos en hei kom je op deze gezinsvriendelijke wandeling tegen. Naast allerlei doestations waar kinderen van alles over de natuur kunnen ontdekken, is er een uitkijktoren met een geweldig uitzicht over een vennetje. De Große Bullensee is ideaal voor een verfrissende duik.

QR-codes

Of je nu van wandelen of fietsen houdt, of liever op het water bent in een kano of op een SUP board, de nieuwe brochure staat boordevol inspiratie. Naast prachtige foto’s van de fraaie en veelzijdige landschappen is er een overzicht van meerdaagse fiets- en wandelroutes en een aantal mooie dagwandelingen.

Wandelroute Dör`t Moor – veenidylle ©TouROW, Karl-Georg Müller alias _der Schlenderer_

Deze staan ook ingetekend op de handige overzichtskaart. Met behulp van QR-codes kun je snel meer informatie vinden op de Nederlandstalige website.

Beschermde dieren- en plantenwereld

De variatie aan landschappen in Nedersaksen is groot; bijna een derde van de deelstaat is erkend als nationaal natuurlandschap. Deze beschermde dieren- en plantenwereld kan het beste te voet worden ontdekt.

Dör t Moor uitkijktoren © Stadt Rotenburg

Van een wandeling over het wad aan de Noordzeekust, over de glooiende heide in de Lüneburger Heide tot klimmen over smalle bospaadjes met als beloning een adembenemend uitzicht in de Harz of het Weserbergland. Hier vindt iedereen een passende wandelbelevenis.

Smokkelpaden, kuuroorden en rattenvangers

Nedersaksen staat niet voor niets in de top drie van populairste deelstaten voor fietsvakanties in Duitsland. In de brochure staan 34 meerdaagse fietsroutes. Natuurlijk de populaire Weser-Radweg, die vriendelijke vakwerkstadjes zoals Hann.

Fietsen langs de Weser © TMN – Markus Tiemann

Münden en rattenvangerstad Hamelen verbindt met de Noordzee bij Cuxhaven. Op de Grenzgängerroute Teuto-Ems volg je oude smokkelpaden en passeer je veertien keer historische en nog bestaande grenzen met de deelstaat Noordrijn-Westfalen en kom je door kuuroorden met heilzaam zout water.

Meer info vind je op vakantieland-nedersaksen.nl. Hier kun je ook de eerder genoemde brochure bestellen.

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer