Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

DE DUIVELSBRUG | Verduveld fotogenieke brug in Saksen weer geopend!

Door Edwin Hagenouw

De officiële naam is Rakotzbrug, maar hij is bekender als de ‘Duivelsbrug’.  Gelegen in het Kromlau Rhododendronpark in de Oberlausitz behoort hij tot de meest fotogenieke bruggen ter wereld. Het ontwerp is een halve cirkel, die bij reflectie op het water een perfecte cirkel vormt. De brug werd rond 1865 gebouwd uit basalt en veldstenen in een groot landschapspark van ruim 200 ha.

Na 150 jaar verkeerde de brug in een matige conditie en in 2018 werd besloten tot een grondige renovatie. Geruime tijd was de locatie daarom gesloten voor het publiek, maar op 12 juli wordt de Rakotzbrug heropend en is weer gratis te bezoeken.

Een mooie timing, omdat na coronamaatregelen het toerisme weer op gang komt in Saksen.

INTERNETBRONNEN www.kromlau-online.de en www.oberlausitz.com

Overnachten op historische plekken

In het park staan twee opvallende gebouwen: het Kavalierhuis en het Slot. Het Kavalierhuis werd in Zwitserse stijl gebouwd in dezelfde periode als de Rakotzbrug. In 2019 en 2020 is het huis grondig gerenoveerd en zijn op de boven- en benedenverdieping nieuwe vakantie-appartementen gerealiseerd.

Het is deze zomer voor het eerst mogelijk om te overnachten in deze bijzondere locatie. In het Slot zijn al langer hotelkamers te boeken. Ook een romantisch plekje voor leuke overnachting.


Lees ook: 

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer