Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

DE DUIVELSBRUG | Verduveld fotogenieke brug in Saksen weer geopend!

Door Edwin Hagenouw

De officiële naam is Rakotzbrug, maar hij is bekender als de ‘Duivelsbrug’.  Gelegen in het Kromlau Rhododendronpark in de Oberlausitz behoort hij tot de meest fotogenieke bruggen ter wereld. Het ontwerp is een halve cirkel, die bij reflectie op het water een perfecte cirkel vormt. De brug werd rond 1865 gebouwd uit basalt en veldstenen in een groot landschapspark van ruim 200 ha.

Na 150 jaar verkeerde de brug in een matige conditie en in 2018 werd besloten tot een grondige renovatie. Geruime tijd was de locatie daarom gesloten voor het publiek, maar op 12 juli wordt de Rakotzbrug heropend en is weer gratis te bezoeken.

Een mooie timing, omdat na coronamaatregelen het toerisme weer op gang komt in Saksen.

INTERNETBRONNEN www.kromlau-online.de en www.oberlausitz.com

Overnachten op historische plekken

In het park staan twee opvallende gebouwen: het Kavalierhuis en het Slot. Het Kavalierhuis werd in Zwitserse stijl gebouwd in dezelfde periode als de Rakotzbrug. In 2019 en 2020 is het huis grondig gerenoveerd en zijn op de boven- en benedenverdieping nieuwe vakantie-appartementen gerealiseerd.

Het is deze zomer voor het eerst mogelijk om te overnachten in deze bijzondere locatie. In het Slot zijn al langer hotelkamers te boeken. Ook een romantisch plekje voor leuke overnachting.


Lees ook: 

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer