Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Nieuw wandelprogramma op TV: Dwars door België

Door Edwin Hagenouw | bron: VRT.be

Arnout Hauben wandelt samen met zijn kompanen langs de GR 129 dwars door België. Hij start in Brugge en loopt het eerste stuk door Vlaanderen om vervolgens verder te gaan naar Wallonië en in Aarlen te eindigen. De GR 129 is het langste bewegwijzerde wandelpad van België.

Ontmoetingen onderweg geven aanleiding tot boeiende verhalen uit het heden en het verleden. De eerste aflevering was op 31 augustus 2020. Het volgende deel wordt 7 september op de VRT uitgezonden.

Praktische wandelgids

Ook is er een boek uitgekomen. Met deze praktische wandelgids kun je de voettocht van meer dan 500 kilometer zelf maken. In 23 wandelingen ga je op ontdekking langs bossen, velden en rivieren. Onderweg houdt Arnout halt bij bijzondere plekken met een eigen verhaal. De handige wandelkaarten brengen je naar tal van bezienswaardigheden en verborgen parels.

Meer info https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/dwars-door-belgie/

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer