Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Het is 2 januari 2022 als we de gordijnen openen en een grauwe en trieste wereld buiten zien. Niet het weer waarvan je direct enthousiast wordt om naar buiten te gaan. Al helemaal niet als we de kletsnatte tuin zien. Maar goed, als wandelaars zijn we wel erger gewend en uiteindelijk is het weer altijd minder erg als je erin loopt dan wanneer je ernaar kijkt. En de temperaturen zijn extreem hoog voor deze tijd van het jaar. Volgens de weer-apps wordt het 15 graden.

Als we na een verfrissende douche beneden komen schijnt zowaar de zon. We slaan de tuindeuren met een wijds gebaar open en ademen de verrukkelijke winterse zuurstof naar binnen. Het is wel duidelijk: het gaat een prachtige dag worden. De rugzak wordt gevuld met eten en drinken en wat extra laagjes, voor de zekerheid. In onze favoriete wandel-app Komoot hebben we een mooie rondwandeling gevonden in de omgeving van Oosterbeek. Eerst tien minuten met de auto en dan zo’n zestien kilometer wandelen door heuvelachtige landschappen, sprookjesachtige bossen, langs vennetjes en de verrassende Groene Bedstee.

Groene Bedstee Oosterbeek

De Groen Bedstee is een prachtige wandelpad door een tunnelhaag van beuken en linden. Deze is speciaal gemaakt voor de adel die ooit in grote getale in het weelderige Gelderse landschap woonde. Adelijke vrouwen mochten natuurlijk altijd hun adelijke blanke kleur bewaren om zich te onderscheiden van de gebruinde arbeiders die hun werk op de velden deden. Deze beschutte wandelweg was natuurlijk ook een ideale plek voor geheime afspraakjes. Hieronder drone-video van deze unieke plek, gemaakt door Albert Speelman in 2017.

Fotoverslag van de highlights van deze wandeling

De dreigende wolken en de zon die haar warme gele gloed af en toe over het Gelderse landschap deed schijnen maakten het ook een fotogenieke wandeling. Hieronder een selectie van de foto’s die ik gisteren maakte met min iPhone 13 Pro.

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer