Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

WIN-ACTIE |Win een CleanWalk wandelstok en houd de natuur schoon

Door Edwin Hagenouw

Zoals je weet is OutdoorDichtbij een groot promotor van activiteiten in de natuur. Daarbij hebben we een sterke focus op duurzaamheid, waarbij natuurbehoud altijd voorop staat. Superleuk vind ik het dan ook dat ik afgelopen week werd benaderd door de mannen achter CleanWalk. Na het horen van hun filosofie en doelen was het duidelijk dat we een goede match hebben.

Overal is een oplossing voor

‘Overal is een oplossing voor’, geloven Jos Kluwen en Thijs Verheugen van CleanWalk. Ook voor het afvalprobleem. Op een verjaardag in 2017 kwam het duo op het idee van een wandelstok en prikker ineen om samen met wandelaars de natuur op een leuke manier afvalvrij te maken.

Cleanwalk

Zoals zo vaak met ideeën, leiden die tot enthousiasme maar belanden ze vaak op de plank. Alleen deze keer niet. Jos had tijdens zijn vakanties en weekenden onderzoek gedaan naar wandelstokken, geschikte takken en kartelpunten waarachter het afval moest blijven hangen. Dat leidde in 2018 tot een eerste prototype.

Amsterdamse Bos

Met het prototype onder de arm zijn ze eind 2018 aan tafel beland bij het Amsterdamse Bos. Het idee om de CleanWalk wandelstokken namens het Amsterdamse Bos uit te lenen aan bezoekers sprak hun enorm aan en daar zijn ze mee aan de slag gegaan.

Ook boswachter Pieter Rust van het Amsterdamse Bos merkt het voordeel. ‘Tijdens een excursie door het Bos vroegen een aantal deelnemers of ze CleanWalk wandelstokken mochten meenemen. Vol enthousiasme werden er een stuk of vijf meegenomen met als resultaat aan het einde van de excursie een driekwart volle vuilniszak. Te gek toch?!’

Duurzame wandelservice

Inmiddels voeren Thijs en Jos gesprekken met meerdere natuurgebieden in Nederland om daar ook de duurzame CleanWalk wandelservice aan te bieden en heeft Center Parcs de Vossemeren een rek met zes leenwandelstokken in gebruik genomen voor haar gasten.

Met de leenwandelservice en particuliere verkoop willen zij de natuur in het binnen- en buitenland, samen met wandelaars, afvalvrij maken. Nu en in de toekomst.

WIN-ACTIE | Win een duurzame wandelstok van CleanWalk (€ 34,95)

Wil jij een CleanWalk wandelstok winnen en samen met ons de natuur een stukje schoner maken? Doe dan mee met onze win-actie en maak kans op een door OutdoorDichtbij gesigneerde wandelstok. Meedoen is super eenvoudig.

Deze win-actie liep tot en met 15 juni 2021 en is gewonnen door Sipco Visser en Danielle Wolf.

Cleanwalk


Meer lezen en zelf een CleanWalk wandelstok aanschaffen? Ga naar www.cleanwalking.com


 

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer