Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

WANDELVERSLAG | Waddenwandelen op Terschelling

Door Anita Boes

Dag twee van het Waddenwandelen; een streekpad op de Nederlandse Wadden. Vandaag start ik in Midsland met het tweede deel van etappe 3 en ik vervolg mijn weg door het lopen van etappe 1. De route loopt via de polders, naar Kooiboschjes naar het duingebied bij het meertje van Hee (waar ik ook omheen wandelde). Ik wandel via de bossen boven Hee en Halfweg, via het bunkermuseum, gebied The Tiger naar de jachthaven van West Terschelling.

Langs de havens vervolg ik mijn weg naar een favoriet restaurant bij het Groene strand “De Walvis”. Na een lekkere lunch, een Cranberrythee en een fijn gesprek wandel ik het gebied van het Seinpaalhuisje door. Hierbij heb ik prachtig uitzicht op de Waddenzee, West Terschelling inclusief de vuurtoren Brandaris. Via het donkere bos loop ik noordelijk naar het meer in Griltjeplak. Via Koopjesplak vervolg ik mijn weg door het duingebied naar het Noordzeestrand. Ik eindig in West aan Zee. Ik wandel deze dag 18 kilometer.

Wil je het hele beeldverslag van Waddenwandelen dag 2 zien? Bekijk dan de video hieronder:

Meer reisverslagen over Terschelling vind je hier.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer