Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

WANDELVERHALEN | De grensroute door Nederland, Duitsland en België

Door Herman van Alfen

We startten onze hike vandaag op het hoogste punt van Nederland en nemen natuurlijk ook gelijk het Drielandenpunt mee. We lopen vandaag Grensroute 6. Deze brengt ons door Nederland, België en Duitsland. De grens loopt hier zo kriskras dat het niet is bij te houden in welk land je loopt. Het eerste gedeelte van de route is veelal door het bos, met af en toe mooie uitzichten.

Daarna lopen we door weilanden, het laaste stuk van de route lopen we door Vaals, en als toetje wacht de beklimming van de Vaalserberg. Het is vandaag weer een dag met heerlijke lente temperaturen, het zonnetje is erg wazig door het Saharazand wat zich in de atmosfeer bevind. Na ruim vijf uur wandelen staan we weer bij het beginpunt. En kijken we terug op een prachtige hike met de nodige hoogte meters.


Doe ook eens mee met onze win-acties!


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer