Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug | De Kaapse Bossen bij Doorn

Door Edwin Hagenouw

Een leuke, niet al te afwisselende, wandelroute vind je op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn. De wandeling door de Kaapse Bossen heeft een lengte van vijf kilometer en wordt aangegeven door rode signalen op paaltjes langs de route. Wij liepen hier op een woensdagmiddag. Hierdoor merkten we al snel dat dit ook een erg geliefd gebiedje is voor ouders met kinderen. De verse sneeuw en de door de bomen schijnende zon gaven het bos een sprookjesachtige sfeer. Het startpunt van deze wandelroute, die je in een uur kunt afleggen, vind je bij Parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen. Bekijk hieronder de foto’s die ik maakte op 10 februari 2021.

Kaapse Bossen. Foto: Edwin Hagenouw
Kaapse Bossen. Foto: Edwin Hagenouw
Kaapse Bossen. Foto: Edwin Hagenouw
Kaapse Bossen. Foto: Edwin Hagenouw
Kaapse Bossen. Foto: Edwin Hagenouw

DOE OOK MEE MET ONZE OUTDOOR WIN-ACTIES OP OUTDOORDICHTBIJ EN MOUNTAINREPORTERS


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer