Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

WANDELEN IN OVERIJSSEL | Het Laarzenpad bij Zalk

Een wandelverslag van Edwin Hagenouw

Kampen, ik kom er jaren. Vriend en medereporter Wim woont er weer, na vele omzwervingen. Hij is er zelfs geboren en getogen. De stad kende ik dus al redelijk goed. Met een mooi historisch centrum, de havens en de gezellige restaurantjes. Ook bezocht ik regelmatig het uitbundige evenement Sail Kampen, waar oude tijden herleven en de stad weer de grootse Hanzestad is die het zo lang is geweest. Afgelopen week hadden we afgesproken de natuurlijke omgeving van Kampen te ontdekken.

We kozen voor Het Laarzenpad van Zalk. Een klein dorpje op een steenworp van de grote stad. Misschien dat mijn generatiegenoten het nog kennen van de tv-persoonlijkheid Klazien uut Zalk. Voor iedereen die geen idee heeft waar ik het over heb: een linkje.

De route van het Laarzenpad, langs de IJssel

Het startpunt is eenvoudig te vinden, je ziet bij binnenkomst in Zalk gelijk het bord staan naast Restaurant de Oase. Het dorpje zelf heeft een gemoedelijke sfeer en ademt historie. We parkeren vlakbij de kerk en op dat moment breekt een voorzichtige zon door de wolken. Het pad is 6,5 kilometer lang en heeft geen lastige stukken. Ook hoogtemeters maak je hier niet.

Met een rustig wandeltempo ben je ongeveer anderhalf uur onderweg. De route is redelijk afwisselend en voert je langs de uiterwaarden, de slingerende IJssel en het Zalkerbos.

Fotoverslag

Bekijk hieronder de foto’s die ik maakte tijdens deze verrassende wandeling met start- en eindpunt in Zalk.Onderweg passeerden we ook de afmeerplek van het pontje. Deze vaart niet in de wintermaanden. Heb jij goede tips voor mooie wandelingen in Nederland? Mail ze naar edwin@reisschrijvers.nl. Alvast bedankt!


Lees hier alle verhalen over outdoor in Nederland


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer