Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

WANDELEN IN OVERIJSSEL | Het Laarzenpad bij Zalk

Een wandelverslag van Edwin Hagenouw

Kampen, ik kom er jaren. Vriend en medereporter Wim woont er weer, na vele omzwervingen. Hij is er zelfs geboren en getogen. De stad kende ik dus al redelijk goed. Met een mooi historisch centrum, de havens en de gezellige restaurantjes. Ook bezocht ik regelmatig het uitbundige evenement Sail Kampen, waar oude tijden herleven en de stad weer de grootse Hanzestad is die het zo lang is geweest. Afgelopen week hadden we afgesproken de natuurlijke omgeving van Kampen te ontdekken.

We kozen voor Het Laarzenpad van Zalk. Een klein dorpje op een steenworp van de grote stad. Misschien dat mijn generatiegenoten het nog kennen van de tv-persoonlijkheid Klazien uut Zalk. Voor iedereen die geen idee heeft waar ik het over heb: een linkje.

De route van het Laarzenpad, langs de IJssel

Het startpunt is eenvoudig te vinden, je ziet bij binnenkomst in Zalk gelijk het bord staan naast Restaurant de Oase. Het dorpje zelf heeft een gemoedelijke sfeer en ademt historie. We parkeren vlakbij de kerk en op dat moment breekt een voorzichtige zon door de wolken. Het pad is 6,5 kilometer lang en heeft geen lastige stukken. Ook hoogtemeters maak je hier niet.

Met een rustig wandeltempo ben je ongeveer anderhalf uur onderweg. De route is redelijk afwisselend en voert je langs de uiterwaarden, de slingerende IJssel en het Zalkerbos.

Fotoverslag

Bekijk hieronder de foto’s die ik maakte tijdens deze verrassende wandeling met start- en eindpunt in Zalk.Onderweg passeerden we ook de afmeerplek van het pontje. Deze vaart niet in de wintermaanden. Heb jij goede tips voor mooie wandelingen in Nederland? Mail ze naar edwin@reisschrijvers.nl. Alvast bedankt!


Lees hier alle verhalen over outdoor in Nederland


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer