Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

WANDELEN IN NL | Trage tocht Slenaken in Limburg

Door Herman van Alfen

Vandaag wandelden we de trage tocht Slenaken. Deze hike van zeventien kilometer, met de nodige hoogtemeters, begint midden in Slenaken. Hier bevindt zich een parkeerplaats, waar op deze februari ochtend om kwart over negen nog genoeg plaats is. Het is wel de helft frisser dan afgelopen dagen maar zeven graden is nog steeds heerlijk om in de ochtend mee te beginnen in februari.

Deze wandeling is in 2017 uitgeroepen tot mooiste wandeling van Nederland. Ik weet niet of dat echt zo is, maar elke meter is het genieten. Wat een afwisselende wandeling is dit! Met prachtige vergezichten, bos, weiland, en beekjes. En de wandeling is maar liefst 95% onverhard. Na de wandeling voelden we de hoogtemeters die we hadden gemaakt.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer