Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

WANDELEN IN NL | Het Horsthoekerpad bij Heerde op de Veluwe

Door Edwin Hagenouw

Het is nog steeds winter in Nederland, maar de laatste dagen voelt het als lente. En dat is te zien op de populaire wandelplekken in ons mooie land. Vooral op de Veluwe zien we op vrije dagen volle parkeerplaatsen en veel wandelaars en fietsers. Gelukkig beperken de meesten zich tot een paar kilometer lopen. Hierdoor blijft het in de buitengebieden lekker rustig. Afgelopen week verkenden we voor het eerst het noorden van de Veluwe, in de omgeving van Epe en Heerde.

Het startpunt van de route

Volgens de adviezen van de diverse wandelapps zouden we het Holsthoekerpad moeten lopen. En volgzaam als we zijn besloten we dat dan maar te doen. Maar eigenwijs als we zijn besloten we al snel zelf een variatie op de standaard route te maken. Op deze wijze vermeden we nog meer de drukte van gezinnen met vooral kleine kinderen.

Net als iedereen kozen we als startpunt Uitspanning de Schaapskooi, Elburgerweg 31 in Heerde. Wil je de officiële route van 15km lopen, volg dan de oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat je de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Sprengen en het Pluizenmeer

Twee leuke hoogtepunten van de route vinden wij de sprengen. Dit zijn eeuwen geleden door mensenhanden gegraven verlengingen van bestaande beken. Deze werden in deze omgeving gebruikt voor de aandrijving van watermolens en voor het maken van papier. Ook is het Pluizenmeer de moeite van het bezoeken waard.

Twee mooie plekken onderweg: Pluizenmeer en de sprengen.
Sprengen

Heide en bossen

Tijdens deze wandeling geniet je van de afwisseling van heide en bossen. De lichte hoogteverschillen zorgen voor een tikkeltje spanning in de kuiten, maar veel hoogtemeters zul je hier niet maken.

Horsthoekerpad
Horsthoekerpad

Lees hier meer verhalen over outdooractiviteiten in Nederland


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer