Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Wandelen in Nederland | Klompenpad Molenbeekpad

Door Laura Berns-Van Unen

In de provincies Utrecht en Gelderland hebben diverse boeren hun boerenland open gesteld voor wandelaars. Een klompenpad gaat zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en langs historische plekjes. Er is ook een app waarin je de routes kunt bekijken, en mee kunt navigeren, en er schijnt ook achtergrondinformatie in te staan. Ik heb de app niet gedownload dus ik kan daar niet uit eigen hand iets over schrijven.

Wel kan ik schrijven over een aantal van de molenpaden die ik heb gelopen. Vandaag neem ik je mee op het Molenbeekpad. Dat is zeventien kilometer wandelen langs Wolfheze, Heelsum en Renkum.

De route is aangegeven via bordjes met een blauwe klomp. Op de bordjes staat dat de wandeling vijftien kilometer is, maar volgens de website en via onze eigen tracker is het twee kilometer langer. De wandeling is erg afwisselend en met name de stukken over de hei en door het bos vond ik prachtig. Lees over onze ervaringen in dit verhaal op Mountainreporters

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer