Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

WANDELEN IN GELDERLAND | Kasteel Doorwerth, de Nederrijn en de Boersberg

Door Edwin Hagenouw

Februari 2021 gaat de geschiedenisboeken in als een bijzondere maand. Achtentwintig dagen werden we verrast door Moeder Natuur. Eindelijk hadden we weer eens een wat langere periode met vrieskou in ons land, veroorzaakt door ijskoude lucht uit Rusland. Deze vorstperiode werd opgevolgd door uniek hoge temperaturen en binnen een aantal dagen wisselden winter en lente elkaar af. Hierdoor zou je bijna vergeten dat ook het water in onze rivieren tot ongekende hoogte steeg.

Wij wonen in Heelsum, vlakbij de Nederrijn en daarmee in het uiterste zuiden van de Veluwe. De rivier trad buiten haar oevers en vulde de uiterwaarden. Dit gaf bijzondere plaatjes en zorgde ervoor dat veel landgenoten de waterdichte schoenen aantrokken om het moois te gaan aanschouwen.

Een korte wandeling bij Doorwerth

Op een van die waterrijke dagen maakten we een korte wandeling in de buurt. We parkeerden de auto bij Kasteel Doorwerth en liepen op een verhoging in de uiterwaarden naar het stuwcomplex bij Driel (lees meer) en via de bossen bij de Boersberg terug naar het kasteel. Bekijk hieronder de foto’s die we maakten.

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth
Boersberg bij Doorwerth
Terug bij Kasteel Doorwerth

Lees hier meer artikelen over wandelen dichtbij huis


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer