WANDELEN IN GELDERLAND | Kasteel Doorwerth, de Nederrijn en de Boersberg

Door Edwin Hagenouw

Februari 2021 gaat de geschiedenisboeken in als een bijzondere maand. Achtentwintig dagen werden we verrast door Moeder Natuur. Eindelijk hadden we weer eens een wat langere periode met vrieskou in ons land, veroorzaakt door ijskoude lucht uit Rusland. Deze vorstperiode werd opgevolgd door uniek hoge temperaturen en binnen een aantal dagen wisselden winter en lente elkaar af. Hierdoor zou je bijna vergeten dat ook het water in onze rivieren tot ongekende hoogte steeg.

Wij wonen in Heelsum, vlakbij de Nederrijn en daarmee in het uiterste zuiden van de Veluwe. De rivier trad buiten haar oevers en vulde de uiterwaarden. Dit gaf bijzondere plaatjes en zorgde ervoor dat veel landgenoten de waterdichte schoenen aantrokken om het moois te gaan aanschouwen.

Een korte wandeling bij Doorwerth

Op een van die waterrijke dagen maakten we een korte wandeling in de buurt. We parkeerden de auto bij Kasteel Doorwerth en liepen op een verhoging in de uiterwaarden naar het stuwcomplex bij Driel (lees meer) en via de bossen bij de Boersberg terug naar het kasteel. Bekijk hieronder de foto’s die we maakten.

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth
Boersberg bij Doorwerth
Terug bij Kasteel Doorwerth

Lees hier meer artikelen over wandelen dichtbij huis