Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Wandelen door de hoogste duinen van Nederland

Door Jeroen Kleiberg

Hou je van een beetje klimmen en zand in je schoenen? Kom dan wandelen in de Schoorlse Duinen, Nederlands hoogste duingebied in de kop van Noord-Holland. De duinen van Schoorl zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden. Die vind je bijna nergens in de duinen.

Wandeken in Schoorlse Duinen
Wandelen in Schoorlse Duinen. Foto: Jeroen Kleiberg

In dit duingebied ligt een wandelnetwerk van 65 kilometer, waarmee je naar de mooiste plekken in het duin wandelt. Staatsbosbeheer heeft 7 wandelroutes uitgezet, ieder met een heel eigen karakter. Zo loop je bijvoorbeeld met de rode route over de hoogste duinenrij en brengt de groene route je naar de oudste bossen. De witte route leidt je langs de plekken waar het zand weer mag stuiven. De roetroute brengt je langs de plekken waar de natuurbrand heeft gewoed. Bij alle routes zul je flink moeten klimmen, want je wandelt hier tussen de hoogste duinen van Nederland. Door de grote hoogteverschillen en het losse zand voelt wandelen hier als een groot avontuur.

Schoorlse Duinen
Open duinen worden afgewisseld bossen heidevelden. Foto: Jeroen Kleiberg

De Schoorlse Duinen zijn het hele jaar toegankelijk. Op een hoop plekken mag je van de paden af. Het strand van Schoorl is alleen te bereiken per fiets of te voet. Dat maakt Schoorl aan Zee uniek voor de Nederlandse kust en zorgt ervoor dat het op het brede strand altijd relatief rustig is. Bijna elke dag komen er hier wel zeehonden langs gezwommen. Wil je iets eten of drinken, dan kun je terecht bij Strandpaviljoen Paal 29.

Schoorl aan Zee
Het rustige strand van Schoorl. Foto: Jeroen Kleiberg

Lees hier meer verhalen over outdoor in Nederland


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer