Geniet van prachtige uitzichten, dwaal rond in ruige bossen en proef culinaire hoogstandjes. Dat beleef je in het grootste bosgebied van Duitsland. Het Zwarte Woud bestaat vooral uit dennen- en sparrenbomen en kent 45 wandelpaden met leuke thema’s. Het woud is wereldwijd bekend vanwege de sprookjes van de gebroeders Grimm. Ontdek het Zwarte Woud tijdens een korte najaarstrip.

1. Dineer in het bos met een heerlijke bite

Ontdek het Zwarte Woud via één van de vele wandelingen en verken de gezellige stadjes. Bezoek bijvoorbeeld Baiersbronn en kies jouw favoriete restaurant. De stad heeft maar liefst acht Michelin-sterren verdeeld over vier restaurants, dus dat wordt sowieso genieten na een heerlijke dag in de buitenlucht.


Tip: tijdens de korte vakantie met Buro Scanbrit dineer je ook in een blokhut! Dat is pas genieten in de natuur.


2. Rijd de route B500

Deze brede weg loopt dwars door het Zwarte Woud op een hoogte van achthonderd meter tot een kilometer. Je geniet van prachtige uitzichten en je kan een stop maken bij kuuroord Baden-Baden. In Baden-Baden komt vanaf twee kilometer diepte warm bronwater naar boven.

3. Bezoek het kasteel Heidelberg

Heidelberg is de grootste stad van Duitsland die ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog is gekomen en daardoor een hoogtepunt om te bezoeken. Bezoek de kasteelruïne die uitkijkt over de stad. Je kan zelf omhoog wandelen of maak het jezelf gemakkelijk en stap in de kabelbaan.

Heidelberg

4. Triberger Watervallen

In het Zwarte Woud vind je de Triberger Watervallen. Ze behoren tot de hoogste van Duitsland en liggen in Triberg, vlakbij Furtwangen. Het water raast via de trappenwaterval vanuit de Gutach-rivier naar beneden langs stijle rotsen.

Triberger Waterval. Foto: Pixabay

De waterval heeft een lengte van 160 meter en om deze watervallen van bovenaf te bekijken moet je een mooie klim van twee kilometer maken. Onderweg wandel je over twee houten bruggen.

Wandelen in het Zwarte Woud

Een korte najaarsreis met Buro Scanbrit

Boek nu een korte najaarsvakantie naar het magische Zwarte Woud bij Buro Scanbrit. Bij deze 6-daagse autorondreis langs hotels zitten leuke excursies inbegrepen, zoals een bezoek aan een brouwerij en een dag fietsen in Heidelberg om zo de prachtige omgeving te verkennen.