Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Luxemburg is ook in dit jaargetijde een ideale bestemming: dichtbij, overzichtelijk en divers. Het groothertogdom heeft in het laatste kwartaal van 2021 veel nieuws in petto. We zetten de beste tips voor een herfst-break in Luxemburg op een rij. Voor jou als lezer van OutdoorDichtbij   selecteerde ik de verkenningen in de kleurrijke bossen van het Mullerthal en wandelen door de oostelijke wijnregio Moezel. 

Indian Summer in Mullerthal

De regio Mullerthal, ook wel Klein Zwitserland genoemd, beleeft in de herfstmaanden z’n eigen Indian Summer. Volg de befaamde Mullerthal Trail die zo’n 112 km door het gevarieerde landschap van de regio kronkelt. Via drie verschillende routes wandel je langs alle natuurlijke bezienswaardigheden van de regio: grillige rotsen, bemoste bossen, schilderachtige doorkijkjes, kabbelende beekjes en open weilanden.

Foto: @destinatrip / LFT en @CPCreatives / LFT

Wil je daarnaast een beetje cultuur snuiven in deze regio, bezoek dan de tentoonstelling van de bekende ingenieur Henri Tudor tussen 22/9 en 31/10  of boek een (Nederlandstalige) rondleiding op het Renaissanceslot Beaufort. Op 7 oktober kun je een gastronomisch hoogtepunt beleven op de 50 meter hoge Aquatower in Berdorf, waar je kunt proosten met het regionale drankje Äppelkëscht.

Foto: @destinatrip / LFT en @CPCreatives / LFT

En voor wie al wat verder vooruit kijkt dan de herfst, kan zich verheugen op de karakteristieke Krëschtmaart op der Heringer Millen, de kerstmarkt in Mullerthal. Vanaf 3 december tot aan Kerst kun je hier dagelijks genieten van sfeervolle stalletjes vol kerstlekkernijen en ambachtelijk handwerk. Op zondagen brengt de Kerstman een bezoek aan de kerstmarkt.

Langs de Moezel: wijn en wandelen

Op 3 oktober vindt het wandelevent Hiking Without Borders plaats, waar wandelaars een route van bijna 12 kilometer door het grensgebied van Luxemburg, Duitsland en Frankrijk lopen. Het is niet alleen genieten van het natuurschoon onderweg, maar ook een gastronomisch feest. Tijdens de culinaire breaks krijg je regionale specialiteiten uit elk land voorgeschoteld.

Foto: Alfonso Salgueiro www.alsalphotography.com / LFT

Wijnliefhebbers kennen de Moezelstreek al langer en kunnen zich verheugen op de nationale wijndagen D’Miselerland brennt. Op 23 en 24 oktober kun je als bezoeker meer te weten komen over de distilleercultuur. De boomgaarden, wijngaarden en wijnhuizen openen hun deuren. De gepassioneerde Moezelstokers vertellen alles over hun traditie, kennis en cultuur op het gebied van vruchtenbrandewijnen. En natuurlijk hoort proeven erbij.


Lees hier meer artikelen over Luxemburg 


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer