Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

OUTDOORVERSLAG | Wandelen, wildspotten en wild cooking met Wildpraat

Door Edwin Hagenouw 

Een paar weken geleden, tijdens een zwerftocht op Instagram kwam ik ze tegen, de sfeervolle outdoorfoto’s van @wildpraat. Ik raakte in gesprek met Folkert, bedenker en eigenaar van de geweldige outdoorconcept op de Veluwe. We hadden duidelijk een match en Maartje en ik werden uitgenodigd om een keer Wildpraat te ervaren. Die uitnodiging namen we graag aan en afgelopen woensdag reden we in een klein halfuur vanuit ons hoofdkwartier in Heelsum naar Beekbergen.

De jachthut van Wildpraat. Foto: Edwin Hagenouw

De stoere zwarte Landrover Defender op de oprit maakte duidelijk waar we moesten zijn. De jachthut, onder de bomen aan de oude beek, is een perfect vertrekpunt voor een onvergetelijke belevenis. Na een op een houtvuur bereide koffie, maakten we ons op voor een verkenning met Folkert en jager/natuurkenner Jacqueline. Die ervaring was puur, verrassend en nèt even anders. En dan komt door de inspirerende en leerzame verhalen van de mensen achter dit mooie bedrijf.

Flora, fauna en historie op de Veluwe

We komen zelf regelmatig in de Nederlandse natuur. En dan met name op de Veluwe, omdat we in de buurt wonen. Ondertussen hebben we, helemaal door de reisbeperkingen, alle uithoeken van dit prachtig stukje Nederland ontdekt. Dat dachten we in ieder geval. Tijdens de wandeling met Jacqueline en Folkert bleek dat de natuur nog interessanter wordt als je meer weet van flora, fauna en geschiedenis.

Zo leerden we wildsporen herkennen en zagen we de kenmerkende paden van herten, reeën en wilde zwijnen. De ontluikende natuur in het voorjaar zorgde al voor een lichte groene gloed in het bos. In deze twilightzone tussen winter en lente ontwaken planten en bomen.

Frislingen | Wildpraat. Foto: Edwin Hagenouw
Wildpraat. Foto: Edwin Hagenouw

Geweldig om te zien, helemaal toen de zon door de wolken brak in de namiddag. Het melkachtig witte licht maakte het sprookje compleet. We zagen net geboren frislingen, biggen van wilde zwijnen. Ze liepen in hun witte pyjama’s tussen hun ouders. Wat is de natuur toch mooi!

Wild cooking

Ondertussen liep de middag op z’n einde en wandelden we terug naar de Landrover. Na een korte rit waren we terug bij de jachthut. Daar aangekomen maakten we het vuur aan. Dat betekende natuurlijk eerst hout kappen. Tijdens het kappen maakten we kennis met bijzondere bieren en worsten van wild van de Veluwe.

Op die basis begonnen we aan de bereiding van het diner. Het vuur was heet, dus tijd voor Wild Cooking! Gastheer en buitenkok Folkert had alles perfect voorbereid, zodat we gelijk aan de slag konden met het voorgerecht: carpaccio van ganzenborst met geschaafde oude kaas op een bedjes van salade.

Wild cooking met Wildpraat. Foto: Edwin Hagenouw
Wild cooking met Wildpraat. Foto: Edwin Hagenouw
Wild cooking met Wildpraat. Foto: Edwin Hagenouw

Daarna volgden een stoofpotje van wild, begeleid door op het vuur gebakken brood. Het outdoor-diner sloten we af met gebraden hertenbieftstuk. De saus van ui, mosterd en jam maakte het feest compleet. Wild cooking met Wildpraat is een tongstrelende combinatie van puurheid, gezelligheid en buitenleven. Dit gaan we vaker doen!


Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Wildpraat op Wildpraat.nl en op Instagram


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer