Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Wandelverslag | Oorverdovende stilte bij Planken Wambuis op de Veluwe

Fotoverslag van Edwin Hagenouw

Het was een drukke werkdag. Vanuit mijn kantoor zag ik de zon uitbundig schijnen op de besneeuwde natuur. Van medereporters zag ik prachtige foto’s voorbijkomen van wandelingen over velden, door bossen en aan het water. Om drie uur klapte ik de laptop dicht, pakte wat eten en drinken in mijn rugzak en reed naar Planken Wambuis. Een fijn wandelgebied op een kwartier rijden van mijn kantoor. De meeste mensen hadden duidelijk gekozen voor een vroeger tijdstip om de natuur in te gaan. Vrijwel alleen liep ik tussen de besneeuwde bomen en over een ijzig bevroren heide.

Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw
Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw

Tijdens deze wandeling van bijna twee uur kwam ik vier langlaufers, acht wandelaars één mountainbiker tegen. Die rust maakt voor mij een natuurwandeling pas echt bijzonder. In de verte liepen paarden te grazen in het veld. De rust werd even verstoord toen ik oog in oog kwam te staan met een prachtige zwarte stier.

Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw
Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw
Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw

DOE MEE MET ONZE WIN-ACTIES: KLIK HIER!


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer