Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

In de afgelopen jaren heb ik meer dan honderd reizen geleid in Europa, wandelingen in bergen, woestijnen, wouden, kusten, vogelgebieden en bloemenweiden. Toch is de wandeling hier om de hoek bij Ankeveen een van mijn favorieten.

Trek bergschoenen aan, hang een verrekijker om je nek en loop vanaf Ankeveen naar de Dammerkade. Dat is een dijkje dwars door de Ankeveense plassen, met in elk seizoen andere uitzichten, geuren, vogels en bloemen. De dijk is omzoomd met stevige eiken, zwierige berken, wilgen en de typische moerasboom de els met zijn karakteristieke proppen en katjes.

Puttertjes en sijsjes vliegen in zwermen rond om de zaden uit die elzenvruchtjes te peuteren. In het riet zingen in het voorjaar tientallen karekieten, gorzen en andere zangers, en op de plassen gitzwarte meerkoeten, kleurige smienten en slobeenden met hun rare lange snavels.

Als het vriest is het meestal voor één week dé hotspot, (coldspot) van Nederland. Als je érgens meteen kunt schaatsen is het hier, en honderden schaatsers steken de dijk over in hun schaatsroute.

Voor SNP leid ik op zondag 6 februari 2022 met plezier een dagwandeling vanaf de Kastelen van ’s Gravenland naar dit stukje Nederland van internationale allure, met modder, moerassen en muggen. Lees hier meer over deze wandeling.

Meer wandelroutes in Flevoland vind je hier: oppad.nl/wandelroutes-in-flevoland

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer