Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

In de afgelopen jaren heb ik meer dan honderd reizen geleid in Europa, wandelingen in bergen, woestijnen, wouden, kusten, vogelgebieden en bloemenweiden. Toch is de wandeling hier om de hoek bij Ankeveen een van mijn favorieten.

Trek bergschoenen aan, hang een verrekijker om je nek en loop vanaf Ankeveen naar de Dammerkade. Dat is een dijkje dwars door de Ankeveense plassen, met in elk seizoen andere uitzichten, geuren, vogels en bloemen. De dijk is omzoomd met stevige eiken, zwierige berken, wilgen en de typische moerasboom de els met zijn karakteristieke proppen en katjes.

Puttertjes en sijsjes vliegen in zwermen rond om de zaden uit die elzenvruchtjes te peuteren. In het riet zingen in het voorjaar tientallen karekieten, gorzen en andere zangers, en op de plassen gitzwarte meerkoeten, kleurige smienten en slobeenden met hun rare lange snavels.

Als het vriest is het meestal voor één week dé hotspot, (coldspot) van Nederland. Als je érgens meteen kunt schaatsen is het hier, en honderden schaatsers steken de dijk over in hun schaatsroute.

Voor SNP leid ik met plezier dagwandelingen in Nederland van internationale allure, met modder, moerassen en muggen. Lees hier meer over deze dagwandelingen.

Meer wandelroutes in Flevoland vind je hier: oppad.nl/wandelroutes-in-flevoland

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer