Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Op de website van Natuurmonumenten vond ik wandelroute Planken Wambuis, gelegen op de Veluwe in de buurt van Ede en Otterlo. Volgens de website is het een acht kilometer lange route door een afwisselend en wildrijk natuurgebied. Het liefste zou ik dan vroeg op pad gaan, vanwege kans op wild. Dat ging mij vandaag helaas niet lukken, maar de zon schijnt en ik besluit toch de route te lopen.

Ik start bij parkeerplaats Oud-Reemst langs de N310 richting Otterlo, maar starten vanaf de N224 bij bijvoorbeeld Restaurant Planken Wambuis kan ook. De route is goed aangegeven met gele stippen op zwerfkeien langs het wandelpad.

Je loopt over prachtige beukenlanen en grasweiden waar soms wild te spotten valt, langs weelderige bospartijen en over open heidegebieden. Op een doordeweekse dag als vandaag is het hier een oase van rust. Onderweg heb ik meerdere malen op een bankje gezeten om te genieten van de prachtige uitzichten.

Aan de noordzijde van de route kwam ik langs een wildscherm. Ik zie nooit wat achter zo’n wildscherm, maar ik besluit toch het zijpaadje in te lopen om te gaan kijken. Op het veld achter het scherm stonden 3 wilde zwijnen in de verte. Midden op de dag! Wat een verrassing!

Aangenaam verrast ben ik door deze wandelroute. Erg afwisselend en onverwachts wild gespot! Ik verwacht dat hier op de vroege ochtend of tegen de avond wel meer te spotten valt. Terug komen zal ik zeker!


Lees meer over Planken Wambuis


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer