Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Op de website van Natuurmonumenten vond ik wandelroute Planken Wambuis, gelegen op de Veluwe in de buurt van Ede en Otterlo. Volgens de website is het een acht kilometer lange route door een afwisselend en wildrijk natuurgebied. Het liefste zou ik dan vroeg op pad gaan, vanwege kans op wild. Dat ging mij vandaag helaas niet lukken, maar de zon schijnt en ik besluit toch de route te lopen.

Ik start bij parkeerplaats Oud-Reemst langs de N310 richting Otterlo, maar starten vanaf de N224 bij bijvoorbeeld Restaurant Planken Wambuis kan ook. De route is goed aangegeven met gele stippen op zwerfkeien langs het wandelpad.

Je loopt over prachtige beukenlanen en grasweiden waar soms wild te spotten valt, langs weelderige bospartijen en over open heidegebieden. Op een doordeweekse dag als vandaag is het hier een oase van rust. Onderweg heb ik meerdere malen op een bankje gezeten om te genieten van de prachtige uitzichten.

Aan de noordzijde van de route kwam ik langs een wildscherm. Ik zie nooit wat achter zo’n wildscherm, maar ik besluit toch het zijpaadje in te lopen om te gaan kijken. Op het veld achter het scherm stonden 3 wilde zwijnen in de verte. Midden op de dag! Wat een verrassing!

Aangenaam verrast ben ik door deze wandelroute. Erg afwisselend en onverwachts wild gespot! Ik verwacht dat hier op de vroege ochtend of tegen de avond wel meer te spotten valt. Terug komen zal ik zeker!


Lees meer over Planken Wambuis


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer