Fotoreportage NL | Dwalen door velden en langs sloten op het Klarenbeeksepad

Door Edwin Hagenouw

Gisteren was het weer eens zover: weercode geel voor het oosten van het land. Het zou extreem worden, bizarre hoeveelheden regen, onweer en misschien ook nog wel een stevige hagelbui. We hadden een wandeldag gepland en besloten dus maar vroeg te beginnen met wandelen om de gekkigheid voor te zijn. En dat is gelukt. Van 10.15 – 12.45 liepen we het Klarenbeeksepad. Dertien kilometer (nul hoogtemeters schat ik in) door het mooie, vlakke Gelderse landschap.

Tijdens deze dertien kilometer kwamen we welgeteld één andere wandelaar tegen. Hij liep de route in tegengestelde richting, maar had het zo te zien net zo warm als wij. De temperaturen liepen gedurende de de wandeling namelijk op tot ruim boven de 25 graden.

Dit pad maakt deel uit van een netwerk van zogenaamde Klompenpaden (lees meer) en wordt gemarkeerd door een groene klomp op kleine bordjes langs de route. Deze zijn door het hoge gras soms wat verscholen, maar goed te vinden. Langs de route vind je geen mogelijkheden voor het kopen van eten en drinken. Zorg dus voor een goed gevulde rugzak.

Klarenbeek is een lintdorp in de Nederlandse provincie Gelderland, ten oosten van Apeldoorn. Het dorp telt ongeveer 3500 inwoners. Het dorp valt onder twee gemeenten, namelijk Apeldoorn en Voorst; de gemeentegrens loopt dwars door het dorp. In de omgeving van Klarenbeek zijn enkele natuurgebieden waaronder het Beekbergerwoud. Het dorp heeft een eigen treinstation: station Klarenbeek. Bron: wikipedia