Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Camini’s, mini pelgrimstochten in Zuid-Limburg

Door Edwin Hagenouw | bron: Visit Zuid-Limburg

Bij OutdoorDichtbij houden we van de natuur, van lange wandelingen en van rust. Dat hebben onze vrienden in Zuid-Limburg goed aangevuld. Sinds kort kun je daar Camini’s wandelen. Al onze wensen komen daar samen in een mooi compact concept. Wij houden ervan!

Deze pelgrimswandelingen liggen allemaal langs de originele Jacobsroute en zijn speciaal ingericht op bezinning en bewustwording

Een camini is een ‘mini camino’, oftewel een heel korte pelgrimservaring. Omdat niet iedereen weken of zelfs maanden vrij kan nemen om naar Spanje te wandelen en Limburg jullie toch graag de camino wil laten ervaren in het Zuid-Limburgse landschap, zijn er de elf camini’s ontwikkeld. Deze pelgrimswandelingen liggen allemaal langs de originele Jacobsroute en zijn door middel van spreuken en opdrachten speciaal ingericht op bezinning en bewustwording, net als wanneer je naar Santiago zou lopen. Wandel, geniet en bezin in Zuid-Limburg!

Het meestergetal elf

Wie een stuk van het Jacobspad loopt, voelt zich wellicht verbonden met religie en/of spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Het getal elf is een zogenaamd meestergetal. Meestergetallen zijn bijzondere getallen waarvan wordt gezegd dat ze je levenspad kunnen beïnvloeden, volgens de wetenschap van de getallenleer. Ieder cijfer bevat volgens de oude Egyptenaren een energetische kracht. Zo zou het getal elf gaan over dicht bij jezelf blijven en het volgen van de intuïtie. Dit is precies waar we je toe willen inspireren met deze camini’s.

Pelgrimspaspoort

Loop je als pelgrim over de echte Camino, dan verzamel je stempels in je pelgrimspaspoort. Waan jezelf een echte pelgrim en verzamel de korte Camini’s: voor elke Camini in Zuid-Limburg is één stempel te verkrijgen. Deze kun je laten verzilveren op het stempelblad in het boekje ‘Bezin in Zuid-Limburg’. Haal hem in de Visit Zuid-Limburg Shops of bestel hem online.  Heb je alle routes gelopen? Op vertoon van je volle stempelkaart krijg je daarom bij één van de Visit Zuid-Limburg Shops een presentje.

Camini's Zuid-Limburg
Foto: Facebookpagina Visit Zuid-Limburg
Benieuwd geworden naar de elf Camini’s? Bekijk ze allemaal op www.visitzuidlimburg.nl

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer