Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Camini’s, mini pelgrimstochten in Zuid-Limburg

Door Edwin Hagenouw | bron: Visit Zuid-Limburg

Bij OutdoorDichtbij houden we van de natuur, van lange wandelingen en van rust. Dat hebben onze vrienden in Zuid-Limburg goed aangevuld. Sinds kort kun je daar Camini’s wandelen. Al onze wensen komen daar samen in een mooi compact concept. Wij houden ervan!

Deze pelgrimswandelingen liggen allemaal langs de originele Jacobsroute en zijn speciaal ingericht op bezinning en bewustwording

Een camini is een ‘mini camino’, oftewel een heel korte pelgrimservaring. Omdat niet iedereen weken of zelfs maanden vrij kan nemen om naar Spanje te wandelen en Limburg jullie toch graag de camino wil laten ervaren in het Zuid-Limburgse landschap, zijn er de elf camini’s ontwikkeld. Deze pelgrimswandelingen liggen allemaal langs de originele Jacobsroute en zijn door middel van spreuken en opdrachten speciaal ingericht op bezinning en bewustwording, net als wanneer je naar Santiago zou lopen. Wandel, geniet en bezin in Zuid-Limburg!

Het meestergetal elf

Wie een stuk van het Jacobspad loopt, voelt zich wellicht verbonden met religie en/of spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Het getal elf is een zogenaamd meestergetal. Meestergetallen zijn bijzondere getallen waarvan wordt gezegd dat ze je levenspad kunnen beïnvloeden, volgens de wetenschap van de getallenleer. Ieder cijfer bevat volgens de oude Egyptenaren een energetische kracht. Zo zou het getal elf gaan over dicht bij jezelf blijven en het volgen van de intuïtie. Dit is precies waar we je toe willen inspireren met deze camini’s.

Pelgrimspaspoort

Loop je als pelgrim over de echte Camino, dan verzamel je stempels in je pelgrimspaspoort. Waan jezelf een echte pelgrim en verzamel de korte Camini’s: voor elke Camini in Zuid-Limburg is één stempel te verkrijgen. Deze kun je laten verzilveren op het stempelblad in het boekje ‘Bezin in Zuid-Limburg’. Haal hem in de Visit Zuid-Limburg Shops of bestel hem online.  Heb je alle routes gelopen? Op vertoon van je volle stempelkaart krijg je daarom bij één van de Visit Zuid-Limburg Shops een presentje.

Camini's Zuid-Limburg
Foto: Facebookpagina Visit Zuid-Limburg
Benieuwd geworden naar de elf Camini’s? Bekijk ze allemaal op www.visitzuidlimburg.nl

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer