Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

De Bad Urach Grafensteige zijn vijf uitdagende cirkelvormige routes, geclassificeerd als ‘premium wandelpaden’ door het Duitse Wandelinstituut. Dit betekent dat je wandelt in diverse landschappen over gevarieerde natuurlijke paden, die zeer goed bewegwijzerd zijn. Je ontdekt twee door UNESCO beschermde gebieden: de het Biosfeer Reservaat en het Schwäbische Alb Geopark.

Gewoon genieten. Foto: Bad Urach Tourismus

De Grafensteige zijn tussen de 6,5 en 10 km lang en starten en eindigen op dezelfde plek. De vijf tochten nemen je mee door het aantrekkelijke middelgebergte van de Schwäbische Jura. Onderweg ontdekt je ruisende watervallen, wilde en romantische kloven, spannende grotten, indrukwekkende kasteelruïnes en adembenemende uitzichten langs de rand van de Jura.

De premiumwandelroute “Wasserfallsteig” werd in 2016 door het wandelmagazin uitgeroepen tot het mooiste wandelpad van Duitsland. Wat alle premium-wandelpaden gemeen hebben, is dat je een goede conditie nodig hebt. Je moet namelijk in elke wandeling het Alb-plateau minstens één keer overwinnen. We beloven je dat het de moeite waard is!

Wandeltip: Hohenurachsteig, een van de vijf Premium-wandelpaden in Bad Urach

De Hohenurachsteig loopt door het prachtige landschap van de UNESCO-biosfeer Reserve. De rondwandeling biedt een spectaculair uitzicht over de stad Bad Urach en het heuvelachtige landschap van de Schwäbische Jura, evenals smalle paden die door bossen en weiden leiden.

Het hoogtepunt van de tour zijn de vestingruïnes van het kasteel van Hohenurach. Ontdek alle hoeken en gaten van het complex en geniet ondertussen van het prachtige uitzicht over de vallei beneden. Lees verder..

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer