Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

De Bad Urach Grafensteige zijn vijf uitdagende cirkelvormige routes, geclassificeerd als ‘premium wandelpaden’ door het Duitse Wandelinstituut. Dit betekent dat je wandelt in diverse landschappen over gevarieerde natuurlijke paden, die zeer goed bewegwijzerd zijn. Je ontdekt twee door UNESCO beschermde gebieden: de het Biosfeer Reservaat en het Schwäbische Alb Geopark.

Gewoon genieten. Foto: Bad Urach Tourismus

De Grafensteige zijn tussen de 6,5 en 10 km lang en starten en eindigen op dezelfde plek. De vijf tochten nemen je mee door het aantrekkelijke middelgebergte van de Schwäbische Jura. Onderweg ontdekt je ruisende watervallen, wilde en romantische kloven, spannende grotten, indrukwekkende kasteelruïnes en adembenemende uitzichten langs de rand van de Jura.

De premiumwandelroute “Wasserfallsteig” werd in 2016 door het wandelmagazin uitgeroepen tot het mooiste wandelpad van Duitsland. Wat alle premium-wandelpaden gemeen hebben, is dat je een goede conditie nodig hebt. Je moet namelijk in elke wandeling het Alb-plateau minstens één keer overwinnen. We beloven je dat het de moeite waard is!

Wandeltip: Hohenurachsteig, een van de vijf Premium-wandelpaden in Bad Urach

De Hohenurachsteig loopt door het prachtige landschap van de UNESCO-biosfeer Reserve. De rondwandeling biedt een spectaculair uitzicht over de stad Bad Urach en het heuvelachtige landschap van de Schwäbische Jura, evenals smalle paden die door bossen en weiden leiden.

Het hoogtepunt van de tour zijn de vestingruïnes van het kasteel van Hohenurach. Ontdek alle hoeken en gaten van het complex en geniet ondertussen van het prachtige uitzicht over de vallei beneden. Lees verder..

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer