Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Helemaal alleen de paden betreden, zonder iemand waar je op terug kan vallen. Dat klinkt alsof je daar veel moed voor nodig is. Toch hoef je niet eindeloos moedig te zijn. Moed is een mooie kwaliteit maar moed gaat niet alleen over of je in staat bent je angst onder ogen te zien, het is ook weten wanneer je bang moet zijn. Zonder angst zou je onnodige risico’s nemen. Je zou je zelf veel vaker in heikele situaties kunnen storten, met alle schade van dien, die met wat voorzorg niet nodig zou zijn geweest. Dus moed is niet alleen maar een positief en meer is zeker niet beter. De vraag is of je moedig kunt zijn én beheersbaar bang op het juiste moment.

Angst is een goede raadgever, maar een slechte beslisser

Je mag dus zorgen hebben en je hoeft niet door je angst heen te gaan of je grenzen op te zoeken. Maar kun je vermijden dat je in een neerwaartse spiraal komt? In hoeverre zijn je zorgen terecht?

Neem een beslissing waarbij je je angstgevoel hebt afgewogen, maar niet je uiteindelijke beslissing laat nemen. Beter gezegd; angst is een goede raadgever, maar een slechte beslisser.

En soms is het moedig om de uitdaging een andere dag aan te gaan, of zelfs helemaal niet: weerbaarheid ontstaat niet door positief denken of omdenken.

Word je vooral belemmerd om er door je zorgen alleen op uit te trekken? Maak een plan van aanpak!

  • Wat is het ergste wat je kan overkomen?
  • Wat de alternatieve uitkomsten?
  • Wat ga je doe je als dat gebeurt?
  • Wat heeft in het verleden gewerkt ?

Word je op de trail overvallen door een tegenvaller?

  • Probeer overzicht te creëren, focus je op je uitademing
  • Overweeg je keuzes, zelfs als ze er niet lijken te zijn.
  • Maak een keuze

Je kunt dit trainen en oefenen. Net als weten wanneer je bang of moedig zou moeten zijn: het zijn een paar van de vele dingen die je kunt verfijnen in het Sterker in je Wandelschoenen-weekend. Of volg het webinar Alleen op pad op dinsdag 8 februari 2022 waarin solowandelaars Wanda Catsman en Shanna Bussink je inzichten geven en hun ervaringen op de trail met je delen.

Foto: Ad Snelderwaard

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer