Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Helemaal alleen de paden betreden, zonder iemand waar je op terug kan vallen. Dat klinkt alsof je daar veel moed voor nodig is. Toch hoef je niet eindeloos moedig te zijn. Moed is een mooie kwaliteit maar moed gaat niet alleen over of je in staat bent je angst onder ogen te zien, het is ook weten wanneer je bang moet zijn. Zonder angst zou je onnodige risico’s nemen. Je zou je zelf veel vaker in heikele situaties kunnen storten, met alle schade van dien, die met wat voorzorg niet nodig zou zijn geweest. Dus moed is niet alleen maar een positief en meer is zeker niet beter. De vraag is of je moedig kunt zijn én beheersbaar bang op het juiste moment.

Angst is een goede raadgever, maar een slechte beslisser

Je mag dus zorgen hebben en je hoeft niet door je angst heen te gaan of je grenzen op te zoeken. Maar kun je vermijden dat je in een neerwaartse spiraal komt? In hoeverre zijn je zorgen terecht?

Neem een beslissing waarbij je je angstgevoel hebt afgewogen, maar niet je uiteindelijke beslissing laat nemen. Beter gezegd; angst is een goede raadgever, maar een slechte beslisser.

En soms is het moedig om de uitdaging een andere dag aan te gaan, of zelfs helemaal niet: weerbaarheid ontstaat niet door positief denken of omdenken.

Word je vooral belemmerd om er door je zorgen alleen op uit te trekken? Maak een plan van aanpak!

  • Wat is het ergste wat je kan overkomen?
  • Wat de alternatieve uitkomsten?
  • Wat ga je doe je als dat gebeurt?
  • Wat heeft in het verleden gewerkt ?

Word je op de trail overvallen door een tegenvaller?

  • Probeer overzicht te creëren, focus je op je uitademing
  • Overweeg je keuzes, zelfs als ze er niet lijken te zijn.
  • Maak een keuze

Je kunt dit trainen en oefenen. Net als weten wanneer je bang of moedig zou moeten zijn: het zijn een paar van de vele dingen die je kunt verfijnen in het Sterker in je Wandelschoenen-weekend. Of volg het webinar Alleen op pad op dinsdag 8 februari 2022 waarin solowandelaars Wanda Catsman en Shanna Bussink je inzichten geven en hun ervaringen op de trail met je delen.

Foto: Ad Snelderwaard

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer