Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Wil je een paar dagen weg, niet te ver, maar tóch een uniek avontuur beleven? Lees dan snel verder, want misschien is de Packraft Trail jou wel op het lijf geschreven. Packrafting is een relatief nieuwe sport die oorspronkelijk uit Alaska komt en te combineren valt met hiken en kajakken. Er is een packraft-route uitgezet in het Natuurgebied van de Twee Ourthes, in het hart van de Ardennen, langs de Belgisch-Luxemburgse grens.

Packraften op het meer van Nisramont ©WBT – Olivier Bourgi

Wat is een packraft?

Een packraft is een superlichte raft of eigenlijk kajak die gemakkelijk in je rugzak past. Kortom: een raft in de backpack! Je wandelt met je rugzak op je rug over de mooiste wandelpaden, en als je een rivier of meer tegenkomt, blaas je je kajak op. Zo kun je gemakkelijk grotere afstanden afleggen. Packraften wordt ook wel een actieve vorm van slow travel genoemd.

Packraft op de Lesse © Wbt – Denis Closon

The Packraft Trail: een combinatie van hiken en raften

The Packraft Trail is een pittig tweedaags avontuur, waarbij je de route volledig zelfstandig aflegt. Toch is het prima te doen voor iedereen met een goede conditie.

De trip gaat door het Natuurgebied van de Twee Ourthes, gelegen op de oudste rotsformatie van België: le Hérou. Het park heeft een oppervlakte van maar liefst 76.000 hectare en bedekt de steile hellingen van de Ourthevallei.

Tijdens deze prachtige route combineer je dus hiken en raften. Je wandelt langs de Escape Ardennes, één van de mooiste trails in de Ardennen. Je bevaart tijdens deze route sowieso beide Ourthes (de Boven-Ourthe en de Beneden-Ourthe).

Meer van Nisramont ©WBT – Olivier Bourgi

Zo ziet je programma eruit

Op de eerste dag hike je van de bivak via La Roche-en-Ardenne tot aan Maboge. Je kunt je eten en drinken voor onderweg allemaal meenemen, maar lunchen in het idyllische gehucht Borzée kan ook. In totaal wandel je zo’n tien kilometer, voordat je je kajak oppompt voor een peddelsessie van acht kilometer op de Ourthe, van Maboge tot La Roche. Van La Roche wandel je terug naar de bivakplaats en geniet je van een gezellige avond bij het kampvuur.

De volgende dag wandel je zo’n twee kilometer naar La Roche en vaar je elf kilometer stroomafwaarts op de Ourthe naar de uitstapplaats in Rendeux. Dan wachten er nog zo’n tien kilometer wandelen terug naar het startpunt.

Een ander plaatje, maar de echte durfals kunnen ook in de winter op pad op het Meer van Nisramont © WBT – Julien Libert

En, overtuigd om te Packraften?

Lijkt dit avontuur je te gek? Snappen we! Je leest er meer over op onderstaande website. Ook over waar je precies overnacht, en hoe je het beste de maaltijden voor onderweg kunt regelen. Heel veel plezier gewenst!

Lees hier alles over The Packraft Trail en boek direct

Hoofdfoto: Meer van Nisramont © WBT – Julien Libert

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer