Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Wil je een paar dagen weg, niet te ver, maar tóch een uniek avontuur beleven? Lees dan snel verder, want misschien is de Packraft Trail jou wel op het lijf geschreven. Packrafting is een relatief nieuwe sport die oorspronkelijk uit Alaska komt en te combineren valt met hiken en kajakken. Er is een packraft-route uitgezet in het Natuurgebied van de Twee Ourthes, in het hart van de Ardennen, langs de Belgisch-Luxemburgse grens.

Packraften op het meer van Nisramont ©WBT – Olivier Bourgi

Wat is een packraft?

Een packraft is een superlichte raft of eigenlijk kajak die gemakkelijk in je rugzak past. Kortom: een raft in de backpack! Je wandelt met je rugzak op je rug over de mooiste wandelpaden, en als je een rivier of meer tegenkomt, blaas je je kajak op. Zo kun je gemakkelijk grotere afstanden afleggen. Packraften wordt ook wel een actieve vorm van slow travel genoemd.

Packraft op de Lesse © Wbt – Denis Closon

The Packraft Trail: een combinatie van hiken en raften

The Packraft Trail is een pittig tweedaags avontuur, waarbij je de route volledig zelfstandig aflegt. Toch is het prima te doen voor iedereen met een goede conditie.

De trip gaat door het Natuurgebied van de Twee Ourthes, gelegen op de oudste rotsformatie van België: le Hérou. Het park heeft een oppervlakte van maar liefst 76.000 hectare en bedekt de steile hellingen van de Ourthevallei.

Tijdens deze prachtige route combineer je dus hiken en raften. Je wandelt langs de Escape Ardennes, één van de mooiste trails in de Ardennen. Je bevaart tijdens deze route sowieso beide Ourthes (de Boven-Ourthe en de Beneden-Ourthe).

Meer van Nisramont ©WBT – Olivier Bourgi

Zo ziet je programma eruit

Op de eerste dag hike je van de bivak via La Roche-en-Ardenne tot aan Maboge. Je kunt je eten en drinken voor onderweg allemaal meenemen, maar lunchen in het idyllische gehucht Borzée kan ook. In totaal wandel je zo’n tien kilometer, voordat je je kajak oppompt voor een peddelsessie van acht kilometer op de Ourthe, van Maboge tot La Roche. Van La Roche wandel je terug naar de bivakplaats en geniet je van een gezellige avond bij het kampvuur.

De volgende dag wandel je zo’n twee kilometer naar La Roche en vaar je elf kilometer stroomafwaarts op de Ourthe naar de uitstapplaats in Rendeux. Dan wachten er nog zo’n tien kilometer wandelen terug naar het startpunt.

Een ander plaatje, maar de echte durfals kunnen ook in de winter op pad op het Meer van Nisramont © WBT – Julien Libert

En, overtuigd om te Packraften?

Lijkt dit avontuur je te gek? Snappen we! Je leest er meer over op onderstaande website. Ook over waar je precies overnacht, en hoe je het beste de maaltijden voor onderweg kunt regelen. Heel veel plezier gewenst!

Lees hier alles over The Packraft Trail en boek direct

Hoofdfoto: Meer van Nisramont © WBT – Julien Libert

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer