Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Stap voor stap gaat Zeeland weer open

Door Edwin Hagenouw | Bron: VVV Zeeland

Zeeland gaat stap voor stap weer open. Voorzichtig worden er weer plannen gemaakt voor een vakantie of korte uitstapjes. De maatregelen voor overnachten in Zeeland worden steeds verder versoepeld. En vanaf 1 juni openen veel locaties geleidelijk hun deuren. Je bent welkom om te genieten van al het moois in Zeeland. Blijf daarbij verstandig, vermijd drukte en geef elkaar de ruimte.

Zeeland, het land dat letterlijk in zee ligt, bestaat uit meer water dan land. Zeeland is een eilandenrijk. De kustlijn kronkelt hier 650 kilometer langs dijken, duinen, baaien en dammen. Waar je ook bent, binnen een kwartier sta je hier aan het water.

Zeeuwse wateren

De Zeeuwse eilanden zijn omringd door water. De Noordzee, brede zeearmen als de Ooster- en Westerschelde. Maar ook kreken en diepe geulen, kanalen en watergangen. Er is hier altijd een stuk kust te vinden waar de wind de goede kant op staat voor watersport of lekker in de luwte van de zon te genieten.

Elke overkant een eigen kant

Elk deel van Zeeland laat zijn eigen kanten zien. Maar ook de overkant. Ontdek dat alles hier met elkaar en met iedereen verbonden is. Onder meer door de machtige Deltawerken en dijken en dammen. Die zogenoemde stugge Zeeuw kent veel meer en weet veel meer dan jij denkt. Je moet hem alleen de goede vraag stellen. En dan moet je eens zien welke kanten je op kunt!

Fietsen op de grens van land en zee

Zeeland is ook het land van bloemdijken en polders. Van buitendijks fietsen, op de rand van land en water. De zeedijken en inlagen beschermen de Zeeuwen tegen het water. Maar ze vormen ook een uniek landschap om op de fiets te verkennen. Je kijkt de ene kant de polder in en aan de andere kant varen de zeeschepen je voorbij. Via het knooppuntennetwerk stel je zelf een route door Zeeland samen. Je bepaalt zelf hoe lang je op de fiets wilt zitten.

Leef je uit

Met 650 kilometer kustlijn die ook nog eens grillig verloopt, vind je hier altijd wel ergens een strand. Of een kleine baai met een strook zand. Je waant je op een eiland. Maar ook de uitgestrekte Noordzeestranden geven dat eilandgevoel. Achter de duinenrij vind je een achterland met polders en dijken. Overal kun je je uitleven, je zit niemand in de weg.

Zeeland
Foto: VVV Zeeland

De extreme watersporters hebben hun eigen stukken strand. Je ziet er op een winderige dag een bonte verzameling van kites in de lucht. Zeeland nodigt je uit om buiten actief te zijn. Op de fiets, te voet of met je paard de natuur in. Volg de borden van het routenetwerk of zoek vooraf online je route uit of bij één van de VVV-Inspiratiepunten.

Zilt van land en zee

Een land aan zee heeft een zilte keuken. Je eet hier mossels, oesters, kreeft en kokkels. Vers uit zee, zo op je bord. De dichtheid aan sterrenrestaurants is hier enorm. De chefs maken gebruik van alles wat Zeeland te bieden heeft. Uit het water en van het land. Zeekraal en lamsoren als groenten. Vlees dat al een licht zilte smaak van nature heeft, omdat de dieren hier op zilte gronden grazen. Fruit gekweekt in de Bevelandse boomgaarden. Zeeuwse zoetigheden zoals de bolus en de babbelaar. Streekproducten en zeer lokale lekkernijen. Je vindt het alleen hier, bij de bron, in het Zeeuwse land.

Tips voor activiteiten in de 1,5-metersamenleving in Zeeland

Of je nu uitkijkt naar een uitstapje of plannen maakt voor een vakantie in Zeeland. Je bent welkom. Om te genieten. Van contrastrijke natuurgebieden en uitgestrekte fiets- en wandelroutes. In het binnenland en aan de kust. Met een kustlijn van 650 kilometer, is het water altijd dichtbij. Het verveelt nooit. Bekijk hier tips om te zien en doen in Zeeland op 1,5 meter afstand van elkaar. Van Schouwen-Duiveland tot Zeeuws-Vlaanderen, van Walcheren tot Tholen. En hebben toch teveel mensen tegelijkertijd hetzelfde idee? Dan is er in Zeeland genoeg ruimte om ergens anders naartoe te gaan.


LEES HIER OVER DE BIG FIVE VAN ZEELAND


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer