Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Definitief geen Elfstedentocht deze winter!

Door Edwin Hagenouw | bron: nu.nl

In 1997 werd ie voor het laatst gereden. Sindsdien was het zelden zo koud als deze winter. Maar toch komt de Elfstedentocht er niet, zo heeft voorzitter Wiebe Wieling van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden vandaag (9 februari 2021) laten weten. “Het is 100 procent zeker dat er geen tocht komt, daar is geen twijfel over mogelijk”, zegt Wieling tegen persbureau ANP.

In november liet de vereniging al weten dat er geen Elfstedentocht georganiseerd zou worden zolang de anderhalvemetermaatregelen van kracht zijn. Door het strenge winterweer van de laatste dagen werd de roep om een eventuele ‘Tocht der Tochten’ toch weer actueel.

Dat snapt ieder weldenkend mens

“Een Elfstedentocht in deze situatie, met een miljoen bezoekers, 25.000 deelnemers en duizenden vrijwilligers en bewegingen van mensen door het land, dat kan gewoon niet. Dat snapt, denk ik, ieder redelijk weldenkend mens.”

Demissionair premier Mark Rutte zei maandag dat een Elfstedentocht met publiek sowieso uitgesloten was. Het zou wel een optie zijn om 120 topschaatsers de wedstrijd te laten rijden, als er een ‘bubbel’ gecreëerd kon worden. Die variant ziet de Vereniging De Friesche Elf Steden absoluut niet zitten. “Zo’n alternatieve versie is geen Elfstedentocht. Aan dat standpunt is bij ons niks veranderd”, zegt Wieling.

Vanwege de opwarming van de aarde vrezen wetenschappers dat de roemruchte schaatstocht in de toekomst maar sporadisch gehouden kan worden.

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer