Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Definitief geen Elfstedentocht deze winter!

Door Edwin Hagenouw | bron: nu.nl

In 1997 werd ie voor het laatst gereden. Sindsdien was het zelden zo koud als deze winter. Maar toch komt de Elfstedentocht er niet, zo heeft voorzitter Wiebe Wieling van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden vandaag (9 februari 2021) laten weten. “Het is 100 procent zeker dat er geen tocht komt, daar is geen twijfel over mogelijk”, zegt Wieling tegen persbureau ANP.

In november liet de vereniging al weten dat er geen Elfstedentocht georganiseerd zou worden zolang de anderhalvemetermaatregelen van kracht zijn. Door het strenge winterweer van de laatste dagen werd de roep om een eventuele ‘Tocht der Tochten’ toch weer actueel.

Dat snapt ieder weldenkend mens

“Een Elfstedentocht in deze situatie, met een miljoen bezoekers, 25.000 deelnemers en duizenden vrijwilligers en bewegingen van mensen door het land, dat kan gewoon niet. Dat snapt, denk ik, ieder redelijk weldenkend mens.”

Demissionair premier Mark Rutte zei maandag dat een Elfstedentocht met publiek sowieso uitgesloten was. Het zou wel een optie zijn om 120 topschaatsers de wedstrijd te laten rijden, als er een ‘bubbel’ gecreëerd kon worden. Die variant ziet de Vereniging De Friesche Elf Steden absoluut niet zitten. “Zo’n alternatieve versie is geen Elfstedentocht. Aan dat standpunt is bij ons niks veranderd”, zegt Wieling.

Vanwege de opwarming van de aarde vrezen wetenschappers dat de roemruchte schaatstocht in de toekomst maar sporadisch gehouden kan worden.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer