Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

We gaan hoogtemeters maken op de Duitse Eifelsteig

Door Manja Herrebrugh

Over een paar dagen is het zover: dan testen Marloes en ik onze wandelbenen uit. Die moeten ons over 40 kilometer van de in totaal 312 kilometer Eifelsteig heen krijgen. We zien namelijk (grotendeels) etappe 10 en 11 en lopen van Neroth naar Manderscheid. Slik. Gelukkig belooft het vooral veel moois voor onze ogen: uitzichten waar je u tegen zegt.

Zicht op een vulkanisch meer. Foto: Pixabay

Mooiste van Duitsland

In totaal is hij dus 312 kilometer en hij loopt van Aken naar Trier, dwars door de Duitse Eifel. In 2015 werd de wandelroute zelfs verkozen tot mooiste lange afstandsroute van Duitsland!

Eifelsteig wandelgids. Foto: Manja Herrebrugh

Vulkanische landschappen

Marloes en ik hebben al eens stukjes van de Eifelsteig gewandeld – een paar lagere etappe-nummers. We zijn dus super benieuwd wat etappe 10 en 11 ons gaan brengen. Het wandelboekje verklapt al iets over vulkanische landschappen en sprookjesachtige bossen… We zien in datzelfde wandelboekje ook de hoogtemeters… Ik beslis direct: de wandelstokken gaan ook mee!

Wandelgids Eifelsteig – dat belooft prachtige uitzichten én veel hoogtemeters… Foto: Manja Herrebrugh

Tentje en camera

We bellen elkaar op om vast tips te geven over de bagage. Gezien de weersvoorspelling is een zonnebril, pet en zonnebrand onontbeerlijk. Ook denken we aan een tentje, regenjas (je weet maar nooit…) slaapzak, lakenzak, buff, flessen voor genoeg water en natuurlijk een thermosfles voor koffie. Tot slot het belangrijkste: onze camera’s en een notitieboekje-met-pen. Anders kunnen we jullie niet op de hoogte houden van onze avonturen! Beleef je ze straks met ons mee?

Gerolstein: beginpunt van etappe 10. Foto: Wikimedia Commons

Grandioze uitzichten, uitgestrekte beekdalen, uitdagende beklimmingen – dat is het natuurlijke genot, dat is puur wandelgenot.

Bron: www.eifelsteig.de/nl

PS: We moeten ook nog een challenge doen die andere bloggers op de route hebben bedacht. Heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken!

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer