Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

We gaan hoogtemeters maken op de Duitse Eifelsteig

Door Manja Herrebrugh

Over een paar dagen is het zover: dan testen Marloes en ik onze wandelbenen uit. Die moeten ons over 40 kilometer van de in totaal 312 kilometer Eifelsteig heen krijgen. We zien namelijk (grotendeels) etappe 10 en 11 en lopen van Neroth naar Manderscheid. Slik. Gelukkig belooft het vooral veel moois voor onze ogen: uitzichten waar je u tegen zegt.

Zicht op een vulkanisch meer. Foto: Pixabay

Mooiste van Duitsland

In totaal is hij dus 312 kilometer en hij loopt van Aken naar Trier, dwars door de Duitse Eifel. In 2015 werd de wandelroute zelfs verkozen tot mooiste lange afstandsroute van Duitsland!

Eifelsteig wandelgids. Foto: Manja Herrebrugh

Vulkanische landschappen

Marloes en ik hebben al eens stukjes van de Eifelsteig gewandeld – een paar lagere etappe-nummers. We zijn dus super benieuwd wat etappe 10 en 11 ons gaan brengen. Het wandelboekje verklapt al iets over vulkanische landschappen en sprookjesachtige bossen… We zien in datzelfde wandelboekje ook de hoogtemeters… Ik beslis direct: de wandelstokken gaan ook mee!

Wandelgids Eifelsteig – dat belooft prachtige uitzichten én veel hoogtemeters… Foto: Manja Herrebrugh

Tentje en camera

We bellen elkaar op om vast tips te geven over de bagage. Gezien de weersvoorspelling is een zonnebril, pet en zonnebrand onontbeerlijk. Ook denken we aan een tentje, regenjas (je weet maar nooit…) slaapzak, lakenzak, buff, flessen voor genoeg water en natuurlijk een thermosfles voor koffie. Tot slot het belangrijkste: onze camera’s en een notitieboekje-met-pen. Anders kunnen we jullie niet op de hoogte houden van onze avonturen! Beleef je ze straks met ons mee?

Gerolstein: beginpunt van etappe 10. Foto: Wikimedia Commons

Grandioze uitzichten, uitgestrekte beekdalen, uitdagende beklimmingen – dat is het natuurlijke genot, dat is puur wandelgenot.

Bron: www.eifelsteig.de/nl

PS: We moeten ook nog een challenge doen die andere bloggers op de route hebben bedacht. Heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken!

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer