Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Het gebied, zo’n 350 ha groot, werd in de jaren ’70 aangelegd op een voormalige zandplaat in de Zuiderzee. De Knar, waar regelmatig schepen vastliepen. De zanderige bodem was minder geschikt voor landbouw en werd daarom beplant met loofbomen en spaarzaam met naaldhout. Nu is het Knarbos rijk aan vogels, planten en zoogdieren.

Windmolens aan de Knardijk

Verschillende wandelroutes

Vanaf de voormalige boerderij De Meeuwenhoeve zijn wandelroutes uitgestippeld. Naar wens kun je de verschillende routes lopen of combineren aan weerskanten van de Vogelweg en de Knarweg.

Adres: De Meeuwenhoeve Meeuwenweg 28, 8218 NE Lelystad

Startpunt vanaf De Meeuwenhoeve
Diverse vogelsoorten zijn hier te spotten zoals deze kleine plevier

Vanuit het bos loop je over grasland met uitzicht op de windmolens en de Knardijk. Omgeven door luid vogelgezang, libelle’s en diverse soorten vlinders.

Icarusblauwtje bovenaan de Knardijk

Achter de dijk bevindt zich een 4km route met diverse kunstobjecten. Ik besluit de 7 km route te vervolgen.

Let op: Het gras staat erg hoog en het kan drassig zijn. Ook de bramenstruiken groeien her en der ver over het wandelpad heen. Tip: zorg dat je waterdichte schoenen draagt en een lange broek. En vergeet niet om jezelf na de wandeling te controleren op teken 🙂

Een heldere lucht en een schel geluid trekken mijn aandacht

Een mooie bonte buizerd cirkelt boven mijn hoofd. Prachtig en imposant om te zien… tot ik me besef dat hij ineens een stuk lager vliegt en hij mij wellicht als een gevaar ziet. Ik besluit rustig verder te lopen.

Een aanrader! Aan de andere kant van de Vogelweg bevindt zich een 4 km route met water en grote en kleine grazers om het gebied vrij te houden.

#knardijk #wandelen #flevoland #polder #buitenzijndoetjegoed #hanwag #flevolandschap

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer