Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Het gebied, zo’n 350 ha groot, werd in de jaren ’70 aangelegd op een voormalige zandplaat in de Zuiderzee. De Knar, waar regelmatig schepen vastliepen. De zanderige bodem was minder geschikt voor landbouw en werd daarom beplant met loofbomen en spaarzaam met naaldhout. Nu is het Knarbos rijk aan vogels, planten en zoogdieren.

Windmolens aan de Knardijk

Verschillende wandelroutes

Vanaf de voormalige boerderij De Meeuwenhoeve zijn wandelroutes uitgestippeld. Naar wens kun je de verschillende routes lopen of combineren aan weerskanten van de Vogelweg en de Knarweg.

Adres: De Meeuwenhoeve Meeuwenweg 28, 8218 NE Lelystad

Startpunt vanaf De Meeuwenhoeve
Diverse vogelsoorten zijn hier te spotten zoals deze kleine plevier

Vanuit het bos loop je over grasland met uitzicht op de windmolens en de Knardijk. Omgeven door luid vogelgezang, libelle’s en diverse soorten vlinders.

Icarusblauwtje bovenaan de Knardijk

Achter de dijk bevindt zich een 4km route met diverse kunstobjecten. Ik besluit de 7 km route te vervolgen.

Let op: Het gras staat erg hoog en het kan drassig zijn. Ook de bramenstruiken groeien her en der ver over het wandelpad heen. Tip: zorg dat je waterdichte schoenen draagt en een lange broek. En vergeet niet om jezelf na de wandeling te controleren op teken 🙂

Een heldere lucht en een schel geluid trekken mijn aandacht

Een mooie bonte buizerd cirkelt boven mijn hoofd. Prachtig en imposant om te zien… tot ik me besef dat hij ineens een stuk lager vliegt en hij mij wellicht als een gevaar ziet. Ik besluit rustig verder te lopen.

Een aanrader! Aan de andere kant van de Vogelweg bevindt zich een 4 km route met water en grote en kleine grazers om het gebied vrij te houden.

#knardijk #wandelen #flevoland #polder #buitenzijndoetjegoed #hanwag #flevolandschap

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer