Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Een weekend genieten met hoofdletter G

Door Ilse Nijhof | Eigen foto’s Ilse Nijhof

R

eporter Ilse komt uit het Noorden en is dan ook al meerdere keren op Ameland geweest. Toch blijft het eiland één van haar favoriete vakantieplekken dichtbij. Zodra je op de boot zit neemt het vakantiegevoel het over en kan je niks anders doen dan genieten. Geniet met haar mee aan de hand van de foto’s!

Van Nes naar ’t Oerd

Op de eerste dag besluiten we richting het oosten van het eiland te fietsen, zo’n 10 kilometer naar ’t Oerd. Een prachtig natuurgebied die enkel met de fiets te bereiken is. We nemen de oudste, meest noordelijke fietsroute die ons langs het Nieuwlandsreid tussen de Kooiduinen voert. Het is een heuvelachtige route en we zijn dan ook blij met onze versnellingen. Waar de dag begint met prachtig weer betrekt de lucht in de loop van de ochtend en voelen we de eerste druppels. Gelukkig zie ik dat we bijna bij de Oerdhut zijn aan de voet van het hoogste punt van het eiland: Oerdblinkert.

We besluiten hier een pauze in te lassen en onze lunch te nuttigen. Wat een geluk dat we net deze hut tegenkomen, inmiddels valt de regen met bakken uit de lucht en komt er zelfs onweer bij kijken. Na een uur komt de zon weer terug dus nemen we een kijkje bij het uitzichtpunt, onder ons zien we een prachtige wandelroute. Deze staat dit weekend helaas niet op het programma.

Hierna fietsen we via de andere fietsroute terug. Dit pad is een stuk vlakker en grotendeels geasfalteerd. Wind mee scheelt ook een hoop. Na een tussenstop op het terras in Buren bij ’t Strandhuys fietsen we terug naar Nes. Wat een heerlijke dag en prachtige natuur.

Van Nes naar de vuurtoren in Hollum

De wind lijkt vandaag nog een stukkie sterker dan gister. We kunnen twee routes nemen, over de autoweg langs de plaatsen Ballum en Hollum of de 14 kilometer noordelijke fietsroute door de natuur langs de zee. We besluiten de tweede te nemen. Als we voorbij camping Duinoord fietsen hebben we de vuurtoren in zicht. Altijd fijn een eindpunt.

De wind doet echter erg zijn best om ons terug te blazen en we besluiten dan ook een pauze te houden bij de Ballumer Blinkert. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over het brede strand. Na zo’n 7 kilometer nemen we plaats op een terrasje aan de voet van de vuurtoren. De vuurtoren zelf is wegens corona helaas dicht maar normaal gesproken heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over het eiland.

De zon is inmiddels tevoorschijn gekomen en het is heerlijk terugfietsen via de zuidelijke route, waar ik een kijkje neem bij het Paardengraf. Waar de route in het westen in het bos begint eindigt deze over de Waddenzeedijk, een compleet ander zicht dan de heenweg. Zo’n klein eiland, maar zoveel variatie in de natuur.


Kijk voor meer informatie op Visit wadden

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer