Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Een plek in Nederland waar meer vogels verblijven dan mensen. Waar meer natuur en nationaal park is dan bebouwing. Waar rekening gehouden moet worden met de seizoenen. Dat is Schiermonnikoog. En daar geeft creatief avonturier Erwin tours met robuuste fatbikes, om juist die plekken te ontdekken waar je bijna niet kan komen. 

In samenwerking met Natuurmonumenten heeft Erwin in 2021 Fatbike Tours Schiermonnikoog opgericht. Met solide fatbikes is het geen enkel probleem om over het mulle strandzand te fietsen, of langs de drassige en uitgestrekte kwelders. Deze tours zijn ontstaan na een avontuurlijke reis rond het gehele eiland waar Erwin alle 28 strandpalen achter elkaar heeft bezocht. In de voetsporen van deze reis neemt hij je mee langs de rauwe randen van Schiermonnikoog. 

De fatbike tours zijn voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te maken. Voor fiets, laarzen, koffie en thee wordt gezorgd, net zoals een verdiende versnapering naderhand. De tour is van 11:00 tot 15:30, zodat je nog genoeg tijd hebt om over het eiland te struinen voordat de laatste boot naar de wal gaat. Tijdens de tour verteld Erwin over de natuur en cultuur van dit kleine maar ruige eiland, verschillende mythes en legendes die door de jaren heen zijn gevormd en natuurlijk over zijn strandpalenreis. Vanwege de relatieve pittigheid van de tocht, is de minimumleeftijd om mee te doen 14 jaar.

Over Erwin Zantinga

De eerste fietsreis die Erwin maakte was toen hij negen was. Zijn vader vertelde hem “eens de fiets te pakken” als hij weer eens niet kon slapen. Om 4:00 pakte hij de volgende nacht zijn fiets en ging op avontuur in het nachtelijke Scheemda. De avonturier was geboren. 24 jaar later, en na talloze fietstochten, hikes en zelfs skeelertochten in binnen- en buitenland kwam hij met het idee om een fietstocht te organiseren in de voetsporen van zijn laatste reis in het meest onaangetaste natuurgebied in Nederland; Nationaal Park Schiermonnikoog. Een tocht met respect naar een van de meest ongerepte natuurgebieden in Nederland. Lees ook de verhalen van Erwin op Mountainreporters.


Win een Fatbike Tour met Erwin op Schiermonnikoog

Beantwoord onderstaande vraag en maak kans op een Fatbike Tour op Schiermonnikoog voor twee personen. De prijs is een fatbike tour voor twee personen, inclusief huur fatbike, professioneel begeleiding, koffie, thee, snack op locatie en drankje naderhand. De exacte invulling en datum zullen worden afgestemd met Erwin.

Tijdens de Fatbike Tour fiets je in de voetsporen van de strandpalentocht die de gids heeft gemaakt langs alle 28 strandpalen van Schiermonnikoog. Hoelang duurde deze tocht? (Het antwoord kun je hier vinden).

Op deze win-actie zijn onze voorwaarden van toepassing en de einddatum is 1 juni 2022.


Kijk op www.fatbiketoursschiermonnikoog.nl voor meer informatie over de mogelijkheden beschikbaarheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer

Bergans of Norway

Win een jack van Bergans

In deze duurzame jacks van Bergans of Norway geniet je met volle teugen van de natuur in de buurt van waar je woont. Wij noemen dat de ultieme OutdoorDichtij beleving. Ervaar zelf ook het comfort en de kwaliteit van dit Noorse merk en doe mee met onze win-actie.

Doe mee!