Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Een plek in Nederland waar meer vogels verblijven dan mensen. Waar meer natuur en nationaal park is dan bebouwing. Waar rekening gehouden moet worden met de seizoenen. Dat is Schiermonnikoog. En daar geeft creatief avonturier Erwin tours met robuuste fatbikes, om juist die plekken te ontdekken waar je bijna niet kan komen. 

In samenwerking met Natuurmonumenten heeft Erwin in 2021 Fatbike Tours Schiermonnikoog opgericht. Met solide fatbikes is het geen enkel probleem om over het mulle strandzand te fietsen, of langs de drassige en uitgestrekte kwelders. Deze tours zijn ontstaan na een avontuurlijke reis rond het gehele eiland waar Erwin alle 28 strandpalen achter elkaar heeft bezocht. In de voetsporen van deze reis neemt hij je mee langs de rauwe randen van Schiermonnikoog. 

De fatbike tours zijn voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te maken. Voor fiets, laarzen, koffie en thee wordt gezorgd, net zoals een verdiende versnapering naderhand. De tour is van 11:00 tot 15:30, zodat je nog genoeg tijd hebt om over het eiland te struinen voordat de laatste boot naar de wal gaat. Tijdens de tour verteld Erwin over de natuur en cultuur van dit kleine maar ruige eiland, verschillende mythes en legendes die door de jaren heen zijn gevormd en natuurlijk over zijn strandpalenreis. Vanwege de relatieve pittigheid van de tocht, is de minimumleeftijd om mee te doen 14 jaar.

Over Erwin Zantinga

De eerste fietsreis die Erwin maakte was toen hij negen was. Zijn vader vertelde hem “eens de fiets te pakken” als hij weer eens niet kon slapen. Om 4:00 pakte hij de volgende nacht zijn fiets en ging op avontuur in het nachtelijke Scheemda. De avonturier was geboren. 24 jaar later, en na talloze fietstochten, hikes en zelfs skeelertochten in binnen- en buitenland kwam hij met het idee om een fietstocht te organiseren in de voetsporen van zijn laatste reis in het meest onaangetaste natuurgebied in Nederland; Nationaal Park Schiermonnikoog. Een tocht met respect naar een van de meest ongerepte natuurgebieden in Nederland. Lees ook de verhalen van Erwin op Mountainreporters.


Win een Fatbike Tour met Erwin op Schiermonnikoog

Beantwoord onderstaande vraag en maak kans op een Fatbike Tour op Schiermonnikoog voor twee personen. De prijs is een fatbike tour voor twee personen, inclusief huur fatbike, professioneel begeleiding, koffie, thee, snack op locatie en drankje naderhand. De exacte invulling en datum zullen worden afgestemd met Erwin.

Tijdens de Fatbike Tour fiets je in de voetsporen van de strandpalentocht die de gids heeft gemaakt langs alle 28 strandpalen van Schiermonnikoog. Hoelang duurde deze tocht? (Het antwoord kun je hier vinden).

Deze win-actie liep tot 1 juni 2022 en is gewonnen door Reinier Boere


Kijk op www.fatbiketoursschiermonnikoog.nl voor meer informatie over de mogelijkheden beschikbaarheid.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer