Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Verken Nederland op de fiets van Arnhem naar Leeuwarden

Door Edwin Hagenouw | Hoofdredacteur Reisschrijvers Media

Op fietsvakantie in Nederland? Deze zomer is een mooie mogelijkheid om Nederland te ontdekken op de fiets! Abel Reizen heeft een mooie route bedacht die gaat van Arnhem naar Leeuwarden. 350 kilometer dwars door een rivierenlandschap, natuurreservaten, historische handelssteden, de Friese meren en het IJsselmeer. En dat in vijf dagen. Je verblijft in kleinschalige B&B’s en hotels op prachtige locaties op de route. Op meerdere setjes fiets- en vrijetijdskleding na heb je niet veel bagage nodig er is dan ook geen bagagetransport. 

Bijzondere accommodaties

Overnachtingen zijn geregeld in sfeervolle B&B’s, een ruim appartement of op een boerderij. Kleinschalig met een mooie ligging en goede service. Na een lange dag van buiten zijn is het heerlijk om in een schone kamer je op te frissen. De afwisseling van de accommodaties is net zo verrassend als de veelzijdigheid van de landschappen onderweg. Dat geeft de fietsreis een avontuurlijk karakter!

De afwisseling van de accommodaties is net zo verrassend als de veelzijdigheid van de landschappen onderweg

Geniet tijdens de zomerse avonden van een mooie wandeling. Gezien de verwachte drukte in het hoogseizoen kan het zijn dat er een ander verblijf wordt gekozen. Dit wordt uiteraard vooraf met je besproken en voorgesteld. 

E-bike of hybride fiets

De fietsen staan klaar in het VVV-bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden, tien kilometer ten oosten van Arnhem centrum. Hier kan de auto geparkeerd worden. De e-bike betreft een Kreidler, Flyer of Kettler en hebben een actieradius tot 120 kilometer. Bij iedere fiets wordt er een waterdichte Vaude tas meegegeven van 24 liter per tas. Bij het ophalen van de fietsen krijgt u uitleg over de fiets en het opladen. Controleer goed de framemaat, de remmen en of de uitrusting in order is voor vertrek.

Vijfdaagse fietsvakantie van Arnhem naar Leeuwarden.

De hybride fiets heeft zeven versnellingen en is een damesmodel. Naast vakantie- en fietskleding is veel bagage niet nodig. Er is dan ook geen bagagetransport. De fietsen kunnen ook op een afgesproken andere locatie worden geleverd in Arnhem.

Voor wie is deze fietstocht

De e-bike fietsvakantie is uitermate geschikt voor stellen en vrienden die gezamenlijk willen genieten van buiten zijn in eigen land. De tocht van vijf dagen in eigen land is een laagdrempige manier om kennis te maken met meerdaagse fietstochten. Gezien je veel buiten zal zijn dien je rekening te houden met goed en slecht weer. Het weer heeft een grote impact op de reisbeleving dus wees goed voorbereid.

Arnhem Leeuwarden
Foto: Ebo Fraterman, Beeldbank Marketing Oost

De fietsen met trapondersteuning zijn voor iedereen geschikt die graag wat extra comfort kan gebruiken. Voor ouders met kinderen kunnen passende dagafstanden worden gezocht met kindvriendelijke accommodaties. Voor kinderen met een lengte vanaf 1,5 meter is het mogelijk om een e-bike te regelen. 

Ook voor gezinnen met kleine kinderen

Voor gezinnen met kinderen die graag tussen de 25 en 50 kilometer willen fietsen is een kortere versie mogelijk. Je kunt dan opstappen in Kampen en fietst dan circa 120 kilometer. De eerste paar dagen verblijf je in of vlakbij de Weerribben Wieden en daarna bij het Koevordermeer in Friesland.

Voor het verblijf wordt er gekozen voor gezinsvriendelijke appartementen en boerderijen. E-bikes zijn mogelijk voor kinderen met een lengte vanaf 1,5 meter. De Friese Meren zijn ideaal voor watersportactiviteiten.


Bekijk het hele programma op de website van Abel Reizen


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer