Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Nieuwe extreme fietsrace in België: de Flandrien Challenge

Door Edwin Hagenouw

Cycling in Flanders, het merk van Toerisme Vlaanderen gewijd aan de wielersport, lanceert de Flandrien Challenge: een rit die ongetwijfeld op de ‘bucket list’ van iedere wielerfanaat komt te staan. De challenge is begonnen! Vanaf nu kunnen wielrenners zichzelf uitdagen om een echte Flandrien te worden in “The Unbelievable Ride”. Er zijn in totaal 72 uur en 59 Strava-segmenten om de Vlaamse bergen en kasseien te trotseren en deel uit te maken van de legende.

Er zijn in totaal 72 uur en 59 Strava-segmenten om de Vlaamse bergen en kasseien te trotseren en deel uit te maken van de legende

De Flandrien Challenge is een wieleruitdaging waarbij de grenzen tussen de digitale en de reële wereld vervagen. De digitale STRAVA-segmenten worden gevisualiseerd op het wegdek van tal van bergen en kasseiwegen in Vlaanderen. Het is een unieke beleving van de populairste digitale applicatie voor fietsers.

Legendarische kasseihellingen

Om de Flandrien Challenge te voltooien, moet elke deelnemer de 59 segmenten op de Vlaamse wegen fietsen in minder dan 72 uur. De segmenten omvatten legendarische kasseihellingen zoals de Oude Kwaremont, de Koppenberg en de Paterberg.

Alle fietsers die slagen zullen deel uitmaken van de legende. Na afloop graveren ze hun naam in een steen die terecht komt op de ‘Wall of Fame’ in het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde: een unieke plek voor wielerliefhebbers en de ultieme beleving voor iedere wielerfan.

The Unbelievable Ride

Deelnemers van de Flandrien Challenge kunnen zelf hun route bepalen of kiezen voor één van de drie voorgestelde routes. Elk van die drie routes laat toe om alle segmenten succesvol af te vinken en tegelijkertijd het indrukwekkende landschap te ontdekken. Er staat geen einddatum op “The Unbelievable Ride”, want het is een uitdaging die elke wielrenner minstens één keer in zijn leven zal willen aangaan: vandaag, morgen, over zes maanden, in de komende jaren of op het hoogtepunt van het voorjaarsklassiekersseizoen.

Flandrien challenge 

De keuze is aan de fietsliefhebber. Geïnteresseerden hebben dus alle tijd om te trainen en zich klaar te stomen voor deze unieke uitdaging in Vlaanderen. Tot de tijd dat we weer veilig kunnen reizen, kan iedereen in zijn of haar eigen thuishaven de grenzen verleggen en zich voorbereiden op de uitdaging.

Wie kan deelnemen?

Iedereen die van wielrennen houdt en bereid is om de uitdaging aan te gaan. Het succesvol uitrijden van alle segmenten in minder dan 72 uur, en daarbij de Vlaamse keien en kasseien trotseren, wordt zelfs voor de meest ervaren fietser een uitdaging. Maar laat je vooral niet afschrikken: mits een goede voorbereiding kan je het aan!

Het mooie aan fietsen in Vlaanderen is dat je er zoveel kan beleven in een kleine regio. Tevens kan je kiezen voor een route die voldoet aan jouw wensen en vereisten. Meer info: flandrienchallenge.cc

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer