Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Met enig regelmaat keer ik terug naar Zeeland. De provincie waar ik sinds mijn jeugd al kom. Verrassende natuur, het strand altijd dichtbij en een rijke geschiedenis. Zeeland heeft het allemaal. Ook dit jaar had ik het voorrecht om in de nazomer nog een paar dagen te mogen genieten van de zilte Zeeuwse lucht.

Kamperland als uitvalsbasis

Samen met een vriend verbleef ik in Kamperland op Noord-Beveland. Een prima uitvalsbasis om Zeeland per fiets te verkennen. Want in Zeeland kan je oneindig mooie fietstochten maken. Het Zeeuwse fietsknooppunten netwerk was ons hierbij prima te hulp. Aan de hand van dit netwerk hebben we aantal mooie tochtjes kunnen fietsen.

Even stil staan met zicht op Oosterschelde
Even stil staan met zicht op de Oosterschelde. Foto: Jacqueline van der Steele

Richting de Plompetoren

Zo fietsten we over de Deltawerken richting de Plompetoren. Met een strak blauwe lucht en het zonnetje op onze bol was het dubbel genieten van alle water en ruimte om ons heen. Uiteraard beklommen we ook de Plompetoren. We luisterden naar het verhaal van het verdwenen dorp Koudekerke en maakte een korte wandeling door het omliggende landschap met karrevelden en inlagen.

Karrevelden en inlagen bij de Plompetoren
Karrevelden en inlagen bij de Plompetoren. – Foto: Jacqueline van der Steele

Veere en zijn stadswallen

We maakten ook een fietstocht langs het Veerse Meer naar het schilderachtige Veere. Een stadje met een rijke historie omringd door natuur. In Veere lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan. En dat geldt niet alleen voor het stadje, maar ook voor de stadswallen erom heen. Dat maakte onze wandeling over de stadswallen wel duidelijk.

Wandelen over de stadswallen van Veere
Wandelen over de stadswallen van Veere. Foto: Jacqueline van der Steele

Ook Domburg deden we aan op de fiets vanaf Kamperland. De tocht voerde ons door duinen en bospaden en trakteerde ons hier en daar op een fraai zee uitzicht.

Het fietspad trakteerde ons op een heerlijk uitzicht
Het fietspad trakteerde ons op een fraai uitzicht. Foto: Jacqueline van der Steele

De Zeeuwse natuur is prachtig en afwisselend. Maar hier en daar waren er toch wat rechte winderig stukken. Het leuke was dat we die konden omzeilen door een fietspontje te nemen. Zo waren we over water snel aan de overkant.

Sneller met de fietspont
We waren niet de enige die kozen voor de fietspont. Foto: Jacqueline van der Steele

Een wandeling in Oranjezon

Met al zijn mooie stranden waren we natuurlijk veel aan het zeewater te vinden, maar Zeeland biedt meer. Natuurreservaat Oranjezon bleek een uitgelezen plek voor een afwisselende natuurwandeling. In tegenstelling tot de drukte bij de strandopgang iets verderop, bleek het bij Oranjezon heerlijk rustig. Nadat we een ticket hadden gekocht, wandelden we door een wat bosachtig gebied en kwamen we uiteindelijk uit bij de duinen. Het mulle zand en het glooiende landschap liet ons de kuiten goed voelen. Helaas mochten we geen glimp opvangen van de Konikpaarden die in het gebied leven. Wel spotten we in de verre verte een hert.

Wandelen in natuurreservaat Oranjezon
Wandelen in natuurreservaat Oranjezon. Foto: Jacqueline van der Steele

Onze paar dagen in Zeeland ervaarden wij als een feestje. Helemaal omdat het weer ons erg goed gezind was. In Zeeland is nog veel meer te zien en te doen, maar dat bewaren dan toch maar voor een volgende keer. We kunnen in ieder geval terugkijken op een paar heerlijke buitendagen!


Lees hier meer verhalen over Outdoor in Nederland


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer