Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Met enig regelmaat keer ik terug naar Zeeland. De provincie waar ik sinds mijn jeugd al kom. Verrassende natuur, het strand altijd dichtbij en een rijke geschiedenis. Zeeland heeft het allemaal. Ook dit jaar had ik het voorrecht om in de nazomer nog een paar dagen te mogen genieten van de zilte Zeeuwse lucht.

Kamperland als uitvalsbasis

Samen met een vriend verbleef ik in Kamperland op Noord-Beveland. Een prima uitvalsbasis om Zeeland per fiets te verkennen. Want in Zeeland kan je oneindig mooie fietstochten maken. Het Zeeuwse fietsknooppunten netwerk was ons hierbij prima te hulp. Aan de hand van dit netwerk hebben we aantal mooie tochtjes kunnen fietsen.

Even stil staan met zicht op Oosterschelde
Even stil staan met zicht op de Oosterschelde. Foto: Jacqueline van der Steele

Richting de Plompetoren

Zo fietsten we over de Deltawerken richting de Plompetoren. Met een strak blauwe lucht en het zonnetje op onze bol was het dubbel genieten van alle water en ruimte om ons heen. Uiteraard beklommen we ook de Plompetoren. We luisterden naar het verhaal van het verdwenen dorp Koudekerke en maakte een korte wandeling door het omliggende landschap met karrevelden en inlagen.

Karrevelden en inlagen bij de Plompetoren
Karrevelden en inlagen bij de Plompetoren. – Foto: Jacqueline van der Steele

Veere en zijn stadswallen

We maakten ook een fietstocht langs het Veerse Meer naar het schilderachtige Veere. Een stadje met een rijke historie omringd door natuur. In Veere lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan. En dat geldt niet alleen voor het stadje, maar ook voor de stadswallen erom heen. Dat maakte onze wandeling over de stadswallen wel duidelijk.

Wandelen over de stadswallen van Veere
Wandelen over de stadswallen van Veere. Foto: Jacqueline van der Steele

Ook Domburg deden we aan op de fiets vanaf Kamperland. De tocht voerde ons door duinen en bospaden en trakteerde ons hier en daar op een fraai zee uitzicht.

Het fietspad trakteerde ons op een heerlijk uitzicht
Het fietspad trakteerde ons op een fraai uitzicht. Foto: Jacqueline van der Steele

De Zeeuwse natuur is prachtig en afwisselend. Maar hier en daar waren er toch wat rechte winderig stukken. Het leuke was dat we die konden omzeilen door een fietspontje te nemen. Zo waren we over water snel aan de overkant.

Sneller met de fietspont
We waren niet de enige die kozen voor de fietspont. Foto: Jacqueline van der Steele

Een wandeling in Oranjezon

Met al zijn mooie stranden waren we natuurlijk veel aan het zeewater te vinden, maar Zeeland biedt meer. Natuurreservaat Oranjezon bleek een uitgelezen plek voor een afwisselende natuurwandeling. In tegenstelling tot de drukte bij de strandopgang iets verderop, bleek het bij Oranjezon heerlijk rustig. Nadat we een ticket hadden gekocht, wandelden we door een wat bosachtig gebied en kwamen we uiteindelijk uit bij de duinen. Het mulle zand en het glooiende landschap liet ons de kuiten goed voelen. Helaas mochten we geen glimp opvangen van de Konikpaarden die in het gebied leven. Wel spotten we in de verre verte een hert.

Wandelen in natuurreservaat Oranjezon
Wandelen in natuurreservaat Oranjezon. Foto: Jacqueline van der Steele

Onze paar dagen in Zeeland ervaarden wij als een feestje. Helemaal omdat het weer ons erg goed gezind was. In Zeeland is nog veel meer te zien en te doen, maar dat bewaren dan toch maar voor een volgende keer. We kunnen in ieder geval terugkijken op een paar heerlijke buitendagen!


Lees hier meer verhalen over Outdoor in Nederland


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer