Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Wandelen over de paarse heidevelden doe je nu!

Door: Karin Nijhof

B

ezoek nu de heide, want de bloeiperiode duurt niet lang! Meestal verdwijnt de prachtige paars gekleurde heide medio september. Outdoorreporter Karin wandelde over de prachtige paarse heidevelden van de Sallandse Heuvelrug, een mooi natuurgebied van Overijssel. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is bijzonder, want het gebied is één van de grootste aaneengesloten droge heide gebieden van Europa. Er zijn diverse heidesoorten te vinden.

Wandelroutes vanaf het bezoekerscentrum in Nijverdal

Karin startte de wandeling bij het bezoekerscentrum van Nijverdal. Daar is genoeg parkeergelegenheid. Er is ook een horecagelegenheid met toiletten. In het bezoekerscentrum vind je veel informatie over de verschillende wandelroutes. De routes zijn 2,4,6,8,5 en 13 kilometer lang. Ben je van plan om met jonge kinderen te gaan wandelen? Volg dan de wandelroute, het Speelbospad. Dit is een leuke route waarbij je speelobjecten en speeltoestellen tegenkomt in het (kabouter)bos!

Reporter Karin liep de wandelroute van zes kilometer. Het wandelpad ging door uitgestrekte bossen en over golvende paarse heidevelden. De route wordt gemarkeerd met een groen bordje en heeft onderweg informatieborden met betrekking tot de geologie van de Sallandse Heuvelrug. De wandelroute start in het bos, gaat vervolgens langs de heide met weidse vergezichten en eindigt weer in het bos. Je komt uiteindelijk weer bij het bezoekerscentrum uit.

Liever fietsen over de heidevelden?

Ga je liever al fietsend de heide verkennen? Die mogelijkheid bestaat ook. “De paarse Loper”, is een fietsroute die dwars over de heidevelden en door de bossen gaat. De route is in totaal 53 kilometer lang en heeft 25 knooppunten. Vind je dit te ver? Dan kun je de route inkorten tot 35 kilometer door van knooppunt 72 naar knooppunt 70 te fietsen.

De startpunten van de fietsroute

* Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
* Erve de Pas
* Natuurmuseum Holterberg

Op de site van sallandseheuvelrug.nl vind je hier meer informatie over.


Meer artikelen vind je op onze website


Bron tekst: sallandseheuvelrug
Foto’s gemaakt door Karin Nijhof

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer