Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Wandelen over de paarse heidevelden doe je nu!

Door: Karin Nijhof

B

ezoek nu de heide, want de bloeiperiode duurt niet lang! Meestal verdwijnt de prachtige paars gekleurde heide medio september. Outdoorreporter Karin wandelde over de prachtige paarse heidevelden van de Sallandse Heuvelrug, een mooi natuurgebied van Overijssel. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is bijzonder, want het gebied is één van de grootste aaneengesloten droge heide gebieden van Europa. Er zijn diverse heidesoorten te vinden.

Wandelroutes vanaf het bezoekerscentrum in Nijverdal

Karin startte de wandeling bij het bezoekerscentrum van Nijverdal. Daar is genoeg parkeergelegenheid. Er is ook een horecagelegenheid met toiletten. In het bezoekerscentrum vind je veel informatie over de verschillende wandelroutes. De routes zijn 2,4,6,8,5 en 13 kilometer lang. Ben je van plan om met jonge kinderen te gaan wandelen? Volg dan de wandelroute, het Speelbospad. Dit is een leuke route waarbij je speelobjecten en speeltoestellen tegenkomt in het (kabouter)bos!

Reporter Karin liep de wandelroute van zes kilometer. Het wandelpad ging door uitgestrekte bossen en over golvende paarse heidevelden. De route wordt gemarkeerd met een groen bordje en heeft onderweg informatieborden met betrekking tot de geologie van de Sallandse Heuvelrug. De wandelroute start in het bos, gaat vervolgens langs de heide met weidse vergezichten en eindigt weer in het bos. Je komt uiteindelijk weer bij het bezoekerscentrum uit.

Liever fietsen over de heidevelden?

Ga je liever al fietsend de heide verkennen? Die mogelijkheid bestaat ook. “De paarse Loper”, is een fietsroute die dwars over de heidevelden en door de bossen gaat. De route is in totaal 53 kilometer lang en heeft 25 knooppunten. Vind je dit te ver? Dan kun je de route inkorten tot 35 kilometer door van knooppunt 72 naar knooppunt 70 te fietsen.

De startpunten van de fietsroute

* Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
* Erve de Pas
* Natuurmuseum Holterberg

Op de site van sallandseheuvelrug.nl vind je hier meer informatie over.


Meer artikelen vind je op onze website


Bron tekst: sallandseheuvelrug
Foto’s gemaakt door Karin Nijhof

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer