Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

WANDELVERSLAG | Wandelen door het Nederlands-Duitse grensgebied

Door Anita Boes

Dag twee van het wandelen van de Dutch Mountain Trail breekt aan. Na een stevig ontbijt lopen we Kerkrade uit en binnen een kilometer zijn we op Duits grondgebied. De Anstelerbeek heet hier de Amstelbach. We klimmen langzaam stroomopwaarts en zien rechts het weidse uitzicht over de landerijen en links het meanderende beekje.

We hebben deze dag perfect wandelweer. Zo’n veertien graden met strakblauwe lucht en de mooiste uitzichten. We genieten met volle teugen.

Markeringen in het grensgebied

We komen regelmatig een grenspaal tegen en we zien de bijzondere restanten van de Westwall. Deze Siegfriedlinie is in de jaren dertig gebouwd. Een zeshonderd kilometerslange grensversterking bestond uit duizenden bunkers, muren en zogenaamde drakentanden. Deze laatste zien we af en toen op deze tweede wandeldag.

Het Duitse landschap is bezaaid met hoge windmolens. We zien ze van verre al liggen, al wandelend komen ze steeds dichterbij en uiteindelijk laten we ze ver achter onze wandeldagetappe van Kerkrade, door het Duitsland, naar Vaals.

De landschappen met vergezichten zijn een genot om doorheen te slenteren. De weidsheid op de hoogvlakte is prachtig. En in de verte zien we de Schneeberg al verschijnen, daar lopen we vandaag naar toe. Omdat we in het voorjaar wandelen, genieten we van de bloesems die we veel tegenkomen onderweg.

Na het passeren van wat Duitse gehuchtjes komen we op een smal paadje op de Schneeberg terecht. We hebben een heel mooi uitzicht op de Nederlandse vallei. We zien Vijlen, Lemiers en Vaals goed liggen. Ook zien we de bergtop die we morgen zullen bestijgen. En achter ons de top van de Wilhelminaberg die we gisteren bedwongen. Tijd om te ontspannen

Omdat we deze dag ruim de tijd hebben en onze eindbestemming Vaals al zien liggen, besluiten we om lekker een uur op de ‘alpenweide’ tussen de paardebloemen een dutje te doen en te genieten van het uitzicht op het dal. Tijdens de laatste kilometers van deze dag bereiken we de top van de Schneeberg. Waar we weer schoenen op een boom zien hangen. Dat is het teken van het hoogste punt. Daarna dalen we af en via het Duitse Vaalserquartier komen we aan in het Vaalse hotel waar we deze nacht gaan slapen.

In onderstaand filmpje zie je video’s en fotobeelden van deze prachtige route van Kerkrade naar Vaals:


Lees hier over dag 1 van onze Dutch Mountain Trail 


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer