Doe mee met Bergans en het WNF en vergroot de duurzaamheid!

Door Pauline van der Waal l Fan van Bergans of Norway

Als natuurliefhebbers maken wij ons zorgen over de klimaatverandering. Winter(sport)-seizoenen worden steeds korter en grilliger, en zomers zijn veel droger en worden geplaagd door sterkere hoosbuien. Het is tijd voor actie! Dat vindt ook het outdoormerk Bergans of Norway. Onder de naam Save the Seasons werken ze samen met het Noorse Wereldnatuurfonds om de natuur te beschermen.

Bergans of Norway en de natuur

Als producent van hoogwaardige outdoorkleding, backpacks en andere artikelen zoals tenten en slaapzakken weet Bergans alles van het weer én het klimaat. De veranderingen zijn zeker in de winter duidelijk waar te nemen. Skiërs krijgen de ene dag te maken met extreem hoge temperaturen en de volgende met kou en sterke wind.

Foto: Bergans of Norway

Ook in periodes waarin dat verre van normaal is, zoals rond kerst. En wat dacht je van zomerperiodes die in bepaalde landen regentijd moeten zijn? Tegenwoordig komt het vaak voor dat de regen uitblijft, met alle gevolgen van dien.

Teken de petitie om de seizoenen op de UNESCO-lijst te krijgen

Bergans of Norway is altijd al een duurzaam merk geweest. Materialen die voor kleding worden gebruikt worden waar mogelijk hergebruikt of zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Toch vonden zij het tijd voor meer actie. Iets groots. Daarom besloten ze om samen met het WNF de vier seizoenen aan te melden als UNESCO-werelderfgoed.

Juist, tussen zaken als de piramiden, de Amsterdamse grachten en Machu Picchu. Om dat voor elkaar te krijgen startten ze een petitie. Jouw steentje bijdragen? Tekenen kan hier: savetheseasons.com. Daar lees je ook meer over deze bijzondere actie.

Meer over Bergans of Norway

Bergans vindt het belangrijk dat de huidige én volgende generaties kunnen genieten van al het moois van onze wereld. Naast duurzame productie probeert Bergans zoveel mogelijk te repareren, hergebruiken en recyclen. Alles lezen over wat Bergans nou precies doet aan duurzaamheid? Lees het op de website: bergans.com/en/sustainability


Meer over Bergans, hun outdoorkleding en andere gear lees je hier: www.bergans.com