Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Outdoor op slechts 2.5 uur rijden!

Door Karin en Ilse Nijhof | Visit Luxembourg

W

ie van outdoor activiteiten en schitterende natuur houdt mag een bezoekje aan Luxemburg zeker niet overslaan. De groene omgeving, de ongerepte natuur, de imposante rotsformaties en de honderden wijngaarden aan de Moezel domineren het sprookjesachtige landschap van Luxemburg. En dat allemaal op een kleine 2.5 uur rijden van Brabant. Tel daarbij op dat Luxemburg zo’n 15 keer kleiner is dan Nederland wat betekent dat alle hoogtepunten dicht bij elkaar liggen en je hebt je volgende vakantiebestemming gevonden.

Activiteiten in overvloed

Mountainbiken, wandelen, kanoën, waterskiën, het kan allemaal in dit prachtige land. Je vindt hier zelfs de 112 kilometer lange Mullerthal Trail. Deze is in 2014 nog uitgeroepen tot ‘Leading Quality Trails – Best of Europe.’ Ook op op het gebied van mountainbiken kunnen liefhebbers hun hart ophalen.

Reporters Karin en Ilse verbleven afgelopen week in Luxemburg. Lees snel verder!

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer