Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Foto-preview: Een weekend in natuurgebied Lauwersmeer

Door Edwin Hagenouw | 21 juni 2020

Vandaag is de zomer van 2020 begonnen. Precies een maand na de lancering van Outdoordichtbij.nl. En precies in dit weekend is fotograaf Herman van Alfen de eerste reporter die op reis gaat namens ons. Op uitnodiging van Landal Suyderoogh verkent hij, samen met zijn dochter, het natuurgebied van het Lauwersmeer.

Het Lauwersmeer is een meer in het noorden van Nederland, op de grens van de provincies Groningen en Friesland. Het is op 23 mei 1969 ontstaan door het afsluiten van de Lauwerszee. Bron: Wikipedia

En hiermee is het de eerste officiële reis namens Outdoordichtbij. Een mooie start van nog heel veel uitstapjes en reizen naar de ongerepte natuur in Nederland en de omringende landen. Binnenkort lees je hier zijn uitgebreide reisverslag, maar nu wil ik je alvast een korte preview geven van dit verrassende gebied vol uitbundige flora en fauna.

Meer op Instagram: @natuurlijk_herman en @outdoordichtbij


Meer informatie over Landal Suyderoogh in het Lauwersmeergebied lees je hier


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer